Смачне варення з кавунових кірок з імбиром можна віднести до серії “У економної господині піде про запас все”. Але, якщо відставити жарти в сторону, то з цих двох продуктів, слідуючи оригінальному старовинному (але не застарілому) рецепту, можна зварити дуже апетитне і пікантне домашнє варення на зиму.
Інгредієнти: Імбир, Кавуни, Цукор
І так, для нашої заготовки нам варто приготувати:
- один стакан вже відварених кірочок кавуна;
- один стакан змолотого кореня імбиру;
- один стакан цукру;
- води – від ¼ до ½ склянки.
Як приготувати варення з кавунових кірок на зиму.
Починається приготування з того, що потрібно зрізати грубу зелену шкірку і отриману білу м’якоть нарізати на невеликі кубики, прокип’ятити у воді, а потім, відварену м’якоть відкинути на друшляк.
Далі, злегка віджаті скоринки потрібно засипати подрібненим імбиром і на 24 години відкласти для настоювання в холод.
Після доби, потрібно кірки кавуна кілька разів гарненько промити в теплій воді.
З води з додаванням цукру виготовити сироп, яким залити наші кірки і далі варити заготовку 15 – 20 хвилин як будь-яке інше варення, періодично прибираючи піну.
В кінці варіння варення розфасувати по банкам, які закупорити.
Імбирний корінь додасть варенню, приготовленому за нашим старовинним рецептом, пікантність і легку гостроту. Таке домашнє варення з кавунових кірок дуже смачно мазати на свіжі булочки і подавати до трав’яного чаю.