Смачний маринований горошок – як маринувати зелений горошок на зиму вдома.

Домашній смачний зелений горошок, приготований без додавання будь-якої «хімії», змусить Вас назавжди забути про бляшанки, якими наповнені магазини та базари. Ніжний смак, відсутність консервантів та користь – все це поєдналося в одній заготовці.

Для того, щоб замаринувати горошок вдома, знадобиться:

  • горошинки, які були вийняті зі стручків;
  • розсіл (1000 мл води + 20 гр солі + 1 ст. л. оцтової есенції).

Як замаринувати горошок про запас

Зелений горошок

Воду з сіллю доводимо до кипіння, опускаємо горошинки і варимо протягом декількох хвилин. Після цього горох разом із розсолом розкладаємо в банки, додаємо есенцію, відправляємо на стерилізацію (на пів години). Банки треба щільно закрутити, перегорнути до гори дном та охолодити.

Оптимальним місцем для зберігання цієї домашньої заготовки є неопалюваний підвал, але ще кращим – холодильник.

Якщо заздалегідь приготувати маринований зелений горошок, Ви отримаєте: натуральний компонент до салатів, основу для однойменного супу, корисний гарнір і просто бобові ласощі.

Див відео: Як законсервувати горошок в 3 рази дешевше магазинного? – Все буде добре. Випуск 1037 від 19.06.17