Поданий нижче рецепт апельсинового варення унікальний не тільки своєю простотою приготування, а й красою та яскравістю смаку. Він стане улюбленим і у домогосподарок, які пройшли крізь сито й решето та обожнюють кулінарні експерименти, і у тих, хто має малий досвід у цій справі.
Покроковий рецепт приготування варення з апельсинових часточок
Вам знадобиться 5 апельсинів. Найкраще всього підійдуть плоди великого розміру з тонкою шкіркою.
Нарізаємо плоди спочатку кружечками, а потім ділимо їх на 4 шматочки. Шкірку плодів потрібно залишити, а кісточки – видалити.
Для наступного етапу вам знадобиться 1,3-1,6 кг цукру (кількість залежить від солодкості обраних апельсинів). Нарізані плоди потрібно покласти у широку посудину та пересипати кожен шар цукром.
Залишаємо фрукти на 3-4 год для виділення соку. Якщо його кількість виявиться недостатньою (залежить від обраних плодів), то можна додати 4 склянки води.
Далі ставимо апельсини на кухонну плиту та варимо 2-2,5 год. Готове варення розкладаємо у заздалегідь підготовані стерилізовані банки й одразу закатуємо їх.
Даний рецепт варення є просто знахідкою для господинь. Воно виходить неймовірно красивим та смачним. Найкраще подавати варення в скляному посуді, який дасть змогу побачити апетитні шматочки апельсина.