Смачне варення з груші часточками, приготовлене за цим рецептом, можна використовувати як самостійні ласощі до чаю, а можна для приготування різних десертів і прикраси кондитерських виробів.
Як варити варення з груш на зиму.
Варка варення починається з того, що необхідно взяти 1 кг солодких, соковитих, але не перестиглих (досить твердих) груш. Груші повинні бути чистими і не мати будь-яких пошкоджень.
Плоди перебрати, помити, очистити, видалити з них насіння разом з насіннєвим гніздом і порізати на акуратні скибочки товщиною не більше 2 см.
Потім, помістити скибочки в окріп і бланшувати їх близько 6 хвилин.
Далі, вийняти скибочки груш з окропу і охолодити, а воду, в якій бланшувались груші, використовувати для приготування сиропу.
Приготувати його потрібно з розрахунку: ¾ склянки води, 0,8-1 кг цукру на 1 кг груш.
Розчинити цукор у воді і дати сиропу трохи покипіти.
Потім, скласти охололі скибочки в посудину з киплячим сиропом і варити їх в сиропі до тих пір, поки вони не стануть прозорими.
Варка варення зажадає від Вас максимум уваги. Кожну прозору часточку необхідно відразу виймати і складати в окремій ємності. Коли всі часточки придбають прозорість, вийняті перекладають назад, в повільно киплячий сироп і прибирають з вогню.
З гарячого сиропу часточки груш рівномірно розкладають в чисті і сухі банки, заливають їх сиропом, накривають кришками і стерилізують протягом 20 хвилин в півлітрових банках і півгодини в літрових банках.
Після закінчення зазначеного часу банки потрібно щільно закрити кришками і залишити для охолодження.
Далі, остиглі банки з грушевим варенням можете винести на холод (підвал, погріб) для зберігання. Якщо банок з варенням лише трохи, їх зберігають в холодильнику на нижній полиці. Потрібно відзначити, що таке смачне варення у мене в холодильнику довго не затримується і місце швидко звільняється. Такий ось оригінальний і, одночасно, простий рецепт на зиму.