Помідори мариновані з медом на зиму – оригінальний рецепт заготовки томатів делікатесних в медовому маринаді.

Мариновані помідори в медовому маринаді на зиму – оригінальна заготівля з томатів, яка точно зацікавить любителів незвичайних смаків і рецептів. Оригінальний або незвичайний рецепт виходить тому, що замість звичайного оцту, який ми звикли використовувати повсякденно, в цьому рецепті консервантом виступає сік червоної смородини, мед і сіль.

Як приготувати смачні помідори з медом.

помідори

Томати перебираємо, миємо, відбираємо однакового розміру.

Бланшуємо 30 сек. в окропі і складаємо в 3 л банки.

Дно банки викладаємо листям естрагону і меліси. Ці незвичайні для маринування приправи додадуть нашим делікатесним помідорам ще більш незвичайний і насичений смак.

Окремо приготуємо маринад з медом. Для цього закип’ятіть його, з’єднавши воду з медом, соком червоної смородини і сіллю.

Підготовлені помідори заливаємо киплячим медовим маринадом, даємо вистоятися 4-6 хв., а потім зливаємо.

Знову кип’ятимо маринад і заливаємо томати вдруге.

Потім цю процедуру заливання помідорів робимо в третій раз.

Заливши делікатесні помідори киплячою заливкою четвертий раз, закочуємо кришкою, перевертаємо і охолоджуємо.

На 3 л банку знадобиться по 30 г листя естрагону і меліси.

Маринад з медом: на 1 л води буде потрібно 300 мл соку червоної смородини, по 50 г меду і солі.

Такий ось оригінальний рецепт заготовки на зиму томатів делікатесних. Помідори мариновані з медом взимку сміливо можна подавати на святковий стіл, до м’ясних страв, риби і просто як соління до холодних закусок.