Готувати консервовані помідори з виноградом я навчилася, так як люблю експериментувати з заготовками на зиму. На дачі у мене багато чого зростає, одного разу додала в консервовані помідори, грона винограду, вийшло непогано. Ягоди надали томатам цікавий аромат і трохи змінили їх смак. Після того як цей рецепт став улюбленим і перевіреним хочу поділитися ним з іншими господинями.
Інгредієнти: Болгарський перець, Виноград, Зелень петрушки, Кріп, Лавровий лист, Листя вишні, Листя смородини, Листя хрону, Перець гіркий, Помідори, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
І так, консервуємо помідори з виноградом без оцту.
Продукти розраховані на банку 3 літри:
- Салатний перчик – 1 шт.;
- Пекучий перець – 1 стручок;
- Часник – 3 великих зубця;
- Лавровий лист – 2 листочка;
- Вишневі листя – 4 шт.;
- Листочки смородини – 5 шт.;
- Листочок хрону – 1 шт.;
- Перець чорний горошок – 10 горошин;
- Зелені гілочки петрушки і кропу – по 2 шт.;
- Сіль і цукор по одній стол. лож.;
- Виноградне гроно (середнього розміру) – 1 шт.
Томати, відібрані для консервування потрібно помити, очищаючи від хвостиків, а потім проколоти голочкою в декількох місцях.
Після проколювання томати перекладаємо в стерильні банки, туди ж кладемо спеції, сіль цукор і виноградне гроно. Все це заливаємо окропом і залишаємо постояти 20 хвилин.
Потім воду з банок зливаємо і знову ставимо її кип’ятити.
Киплячою водою заливаємо банки повторно і консервація помідор закочується.
Томати, закочені по такому простому домашньому рецепту матимуть чудовий виноградний аромат, дуже красиво виглядатимуть на тарілці, куди ми покладемо і мариноване виноградне гроно. Потрібно відзначити, що воно теж виходить дуже смачним. Зазвичай ми з таких смачних помідорів без оцту навіть маринад весь до краплі випиваємо.