Сік з суниці на зиму - заготівля і способи зберігання соку суниць

Сік з суниці на зиму – заготівля і способи зберігання соку суниць

Сік з суниці на зиму готують рідко. Майже тому, що суниць багато не буває. 🙂 Така заготовка виходить дуже концентрованою і пити такого напою багато не можна. Але, перш ніж ви приймете рішення про те, чи зробити таку заготовку, слід пам’ятати, що суниця, як і полуниця, крім користі, може викликати і найжорстокішу алергію, а це дуже неприємно. Якщо ж ви не страждаєте від згаданої алергії та маєте ягоди у потрібній кількості, то не варто відмовляти собі від приготування смачного суничного соку.

Як приготувати сік з суниці на зиму в домашніх умовах

Перебираємо ягоди та відбраковуємо зелені. Вони дадуть зайву кислоту, але аромату у них ще немає.

Сік з суниці на зиму - заготівля і способи зберігання соку суниць

Вимийте ягоди і подрібніть їх в пюре блендером, або дерев’яним товкачем. Нагрійте на плиті отримане пюре з суниць, щоб сік краще відокремився, але не доводіть його до кипіння. Складіть суничну кашку в сито з дрібними осередками і перетріть крізь нього.

На цій стадії ви отримаєте досить густе і ароматне пюре. Додайте до нього воду та цукор і гарненько розмішайте.

На 1 кг суниці треба взяти:

  • 100 гр кип’яченої води;
  • 100 гр цукру.

Далі, приготування соку суниць залежить від способу його зберігання. Суничний сік можна заморозити, розливши його у формочки для льоду. В цьому випадку, кип’ятити його не потрібно, достатньо трохи прогріти, тільки щоб цукор розтанув. Коли сок охолоне, формочки треба відправити у морозилку. Вже тверді кубики треба перекласти у целофановий пакет для подальшого зберігання.

Сік з суниці на зиму - заготівля і способи зберігання соку суниць

Якщо сік з суниці на зиму будете зберігати у банках чи склянках, то кип’ятити його теж не варто. Краще використати метод пастеризації. Розлийте готовий сік в скляні пляшки з широкою шийкою і встановіть їх у каструлю. Налийте в каструлю воду і прикрийте пляшки кришками. Пастеризують суничний сік в залежності від обсягу пляшок. Півлітрові – 1 годину, літрові – 1,5 години.

При такому способі приготування заготовки, сік суниць можна зберігати в прохолодному, темному місці до 8 місяців, разом з суничним компотом.

Сік з суниці на зиму - заготівля і способи зберігання соку суниць

Про те, як ще можна заготовити суничний сік на зиму дізнайтесь з відео-рецепту з каналу “Домашній лєкарь”.