Споконвіку заготовляють люди варення з обліпихи, знаючи про її чудесні властивості. Взимку, ця цілюща заготівля допоможе Вам повернути велику частину розтрачених в нашій життєвій суєті сил і вітамін, а приготування у неї – просте і швидке. Смак у обліпихового варення виходить дуже ніжний, а пахне воно, як стверджують мої дітки, ананасом.
Щоб заготовити ці корисні ласощі нам буде потрібно на 1 кг обліпихи 1,5 кг цукрового піску, 1,2 літра води.
Як варити варення з обліпихи в домашніх умовах.
Ягоди обліпихи висипаємо в друшляк і промиваємо проточною водою під краном. Даємо стекти воді і на одну хвилину опускаємо друшляк з обліпихою в окріп.
Зваримо сироп, з’єднавши і проварити 1-2 хвилини з вказаної кількості цукру і води.
З’єднаємо ягоди з сиропом і проваримо не більше 10 хвилин після закипання.
Банки під варення обробити паром.
У гарячі банки розкладаємо обліпихову масу і ставимо пастеризуватися 0,5 / 1 літрові баночки на 15/20 хвилин. Закручуємо кришками.
Таке пастеризоване варення надійніше зберігається і довше стоїть. Воно не зацукровується, не покривається пліснявою і не бродить.
Але зберігати його, все ж, краще в прохолоді.
Як бачите, готувати варення п’ятихвилинку з обліпихи дуже просто і швидко. Приготування не забере у Вас багато часу і сил. Тому, використовуйте цей домашній рецепт і варіть варення з обліпихи на здоров’я всієї сім’ї.