Пастила – це дуже смачна солодка страва, яку легко готувати. Тому якщо у вас є малина – обов’язково зробіть з неї пастилу. Ми пропонуємо дуже простий рецепт, точніше два рецепти.
Тому ви зможете брати те, що підходить саме вам та приготувати смачні солодощі.
Найкраще в цих рецептах те, що вам треба взяти лише 2 інгредієнта:
- 1 кілограм малини;
- 500 грамів цукру.

Спочатку помийте малину, візьміть Не емальований посуд, покладіть туди ягоди та поставте в духовку.
Зміст
Приготування пастили з малини по першій технології
Гарячі ягоди необхідно протерти через сито та додати до них цукор. У вас вийде пюре, яке треба перекласти в каструлю та варити, аж доки його кількість не зменшиться вдвічі.
Після цього візьміть деко, викладіть його пергаментом та вилийте на нього пюре.
Тепер треба сушити пастилу в духовці протягом 4-х годин при температурі 60 градусів за Цельсієм. Якщо шар вийшов товстим – тоді краще посушити пастилу 6 годин, але температуру не збільшувати, бо може пригоріти.
Другий спосіб як зробити домашню малинову пастилу
В цьому випадку гарячі ягоди також протираються через сито, а потім збиваються до побіління. Будьте готові до того, що на це вам доведеться витратити 30 хвилин.
Далі додайте до малини цукор і збивайте ще 20 хвилин. Далі візьміть деко, вистеліть його пергаментом та як і в першому випадку сушіть 4 або 6 годин при температурі 60 градусів за Цельсієм.
Коли пастила приготується, незалежно першим чи другим способом, треба нарізати її на смужки, скрутити, посипати цукровою пудрою та скласти в контейнери, які ви попередньо застелили пергаментом.
Ось і все, тепер у вас є пастила, яку можна їсти всю зиму замість цукерок.