Як зберігати еклери з начинкою та без неї

Більшості подобається неперевершений смак ніжних еклерів. Але щоб довше зберегти їх в свіжому вигляді, необхідно знати деякі важливі нюанси.

Зберігання еклерів із начинкою та без неї трохи різниться. Цікаво те, що господині примудрилися їх заморожувати, зберігаючи цим самим їх справжній смак протягом більш тривалого часу.

Як зберігати еклери, в яких немає начинки

Заварне тісто (це основа еклерів) має унікальну властивість – воно може якісно зберігатися будь-яким зручним способом. У відсіку холодильного пристрою цей десерт, обгорнутий в харчову плівку, може бути придатним до вживання протягом 5 діб. Ще їх можна відправити на зберігання в харчовому лотку, щільно закривши кришкою. Без будь-якої тари еклери незабаром зачерствіють і пересохнуть.

Поза холодильним пристроєм заварні тістечка можуть зберігатися не довше, ніж 3 доби. При цьому десерт повинен бути викладений в емальований посуд і накритий рушником.

Начиняти еклери бажано лише перед чаюванням.

Як зберігати еклери з начинкою

В цьому випадку має значення, яка саме начинка знаходиться всередині еклерів. Про це можна прочитати на упаковці. Той момент, як саме зберігати той чи інший вид десерту, прописаний там же. У магазинних тістечок є консерванти, які подовжують термін їх придатності (до 5 діб). Без них при температурі +4 °С + 6 °С еклери можна зберігати до 18 годин, на кухонному столі – лише кілька годин.

Як зберігати еклери в замороженому стані

Таким чином, зберігають ще не начинений десерт. Для цього необхідно охолоджені заготовки еклерів помістити в пакет в один шар, з упаковки слід видавити, як можна більше повітря й відправити їх на зберігання. Придатними в такому стані вони будуть протягом 3 місяців за умови, що в морозилці є функція шокової заморозки, в іншому випадку цей термін буде трохи меншим.