Як найкраще зберігати пиріжки

У всіх господинь є свій власний смачний рецепт приготування пиріжків, але не кожна, на жаль, знає, як їх правильно зберігати.

Незважаючи на те, що пиріжки «змітають» відразу ж після випічки, кілька штучок все одно залишається на потім. Для того, щоб вийшло уберегти їх справжній смак надовше, необхідно дотримуватися всього кількох рекомендацій від господинь із досвідом.

Правильне зберігання пиріжків

Неважливо, які саме пироги планується зберігати. В основному це начинка, обрамленням якої є смажене або випечене тісто. У свіжому стані така страва може залишатися всього лише 2 дні. Дуже важливо, щоб до продукту після випічки не було доступу кисню. Тому на пиріжки, які тільки що з духовки, слід накинути чистий і сухий рушник. Після охолодження продовжити їх зберігання можна за допомогою харчової плівки.

Трохи черстві пиріжки господині «реанімують», накривши їх вологим рушником або відправивши в духовку або в мікрохвильову піч. Помиляються ті, хто думає, що пиріг в нерозрізаному вигляді зберігається довше, як показує досвід господинь, все навпаки.

Вибираючи спосіб зберігання пиріжків, необхідно брати за орієнтир особливості того чи іншого тіста.

З дріжджового тіста

Для правильного зберігання таких пиріжків знадобиться:

  • відразу після випікання розмістити їх на дерев’яній поверхні та накрити сухим і чистим рушником;
  • відмовитися від їх складання звичною пірамідкою, коли вони ще не охололи;
  • зберігати в розгорнутому вигляді начинкою один до одного;
  • помістити пиріжки в лотки з пластику або пакети, по можливості, захистивши їх від надходження повітря.

Продовжити придатність дріжджових пиріжків можна, скориставшись холодильним пристроєм. Смажені пиріжки зберігаються так само.

З листкового тіста

Правила зберігання подібної випічки майже нічим не відрізняються від попередніх. Тільки під час охолодження їх не можна накривати, інакше утворюється конденсат. І тут головне пам’ятати, що листкове тісто дуже не любить вологе середовище, тому відразу ж після повного остигання їх необхідно скласти в глибоку ємність і якомога щільно накрити бавовняним рушником (він «дихає»).