Як правильно зберігати фарш у домашніх умовах

Фарш – це один із найулюбленіших і смачних продуктів. Зручно, якщо він завжди є під руками господині.

Тому необхідно знати, як найкраще зберігати фарш удома, щоб він був довгий час у придатному стані.

Як зберігати охолоджений фарш

Для початку, важливо розуміти, що тільки якісний продукт підлягає тривалому зберіганню будь-яким із відомих способів. Зберігати фарш без холодильника ніяк не вийде. Залишити його на кухонному столі можна, хіба що, максимум на 2 години. Для зберігання не можна змішувати різні види м’яса. Це можна зробити вже безпосередньо перед приготуванням тієї чи іншої страви.

Перед тим, як відправити фарш на зберігання в холодильний пристрій, його необхідно розфасувати по сухих і чистих пластмасових лотках і закрити харчовою плівкою. Це допоможе продуктові не обвітритися й не вбирати запахи інших продуктів, що знаходяться поблизу. Зберігати мелене м’ясо таким чином можна при температурі від +6 °С до + 8 °С протягом 12 годин. Після закінчення цього часу він придбає неприємний аромат.

Як зберігати фарш у морозилці

Зберігати в морозильному пристрої дозволяється тільки абсолютно свіжий продукт. Правильно, якщо перед відправкою на зберігання в подібний пристрій, фарш розділити на невеликі порції. Це потрібно для того щоб потім не довелося його повторно заморожувати (така маніпуляція неприпустима). З пакетів із м’ясним напівфабрикатом бажано випустити якомога більше повітря. Упаковка повинна бути герметично закритою. Крім того, що ця процедура продовжить термін придатності фаршу, вона ще й дозволить значно заощадити місце на полиці морозилки.

Якщо в морозильному пристрої є функція шокової заморозки, тобто температурні умови в ньому -18 °С, то фарш буде придатним до вживання протягом 3 місяців, а при показниках -12 °С не більше, ніж 1 місяць.

Фарш, в який додана цибуля, зберігати взагалі небажано. Але якщо вже так вийшло, й іншого виходу немає, його можна помістити в холодильний пристрій всього на кілька годин (не довше ніж на 6). У морозилці такий продукт у герметичній упаковці збереже придатність не довше ніж 2 дні.

Важливо підкреслити, що прострочений фарш ні в якому разі не можна реанімувати будь-якими способами. Отруєння таким продуктом дуже небезпечно для людського організму. Також потрібно кожне з правил вважати важливим, інакше не вийде зберегти фарш якісно, а тим більше протягом тривалого часу.

Див. також: як приготувати сушений фарш.