Сушений фарш стане актуальним, коли ви з друзями чи родичами відправитесь у похід. Також з цього домашнього напівфабрикату можна приготувати смачний м’ясний бульйон. А треба всього лиш залити окропом та дати настоятися кілька хвилин. Чудова закуска, приготована власноруч, а рецепт теж зрозумілий для людей різного кулінарного досвіду.
Інгредієнти: М'ясо
Зміст
Який фарш можна сушити?
Беріть для засушування свіже м’ясо будь-якого виду, але за одної умови, щоб воно було не жирним і свіжим (яловичина, курятина, свинина). Магазинний фарш брати не слід для такої страви, бо там додано і так занадто велику кількість жиру. Кінцева якість продукту буде не занадто прийнятна.
Способи сушки фаршу
У електросушарці: спосіб 1
Перемеліть м’ясо на м’ясорубці.
Додайте солі, перцю та просмажте у пательні до готовності.
Притримуючи лопаткою м’ясну суміш, злийте зайвий жир. Потім потрібно ще один раз пропустити через м’ясорубку. Протушковане м’ясо ще більше подрібниться та домашній напівфабрикат у підсумку буде більш крихким. А саме цього нам і треба.
Завантажте тепер цей фарш на піддони електросушарки. Відрегулюйте температуру приладу до +60 градусів. Регулярно міняйте піддони місцями. Час до остаточного висушування – не менше 10-и годин.
У електросушарці: спосіб 2
Куряче філе якнайкраще підійде до цього рецепту.
М’ясо підсоліть, а потім ретельно просмажте у пательні з усіх боків, поки повністю не приготується.
Просмажені кусні перемеліть на м’ясорубці. Розкладіть на піддонах електросушарки. Як готувати далі, дивіться попередній спосіб засушування м’яса.
У духовці
Для початку м’ясо відваріть у підсоленій воді. Потім його треба перемолоти та лопаткою розподілити на деко. Увага, не слід утрамбовувати фарш. Це надасть можливість гарячому повітрю краще просушувати нерівномірну поверхню м’яса .
Температура духовки повинна бути +90-100 градусів. Фарш час від часу перемішуйте. Ну і як завжди, при засушуванні продуктів у духовці, дверцята повинні бути трохи прочинені. Ви однозначно зрозумієте готовність м’яса. Його часточки стають подібні до сухих горошин, що з тихим тріском перекочуються по деко.
Дегідратація м’яса зменшує його об’єм до 1/4 пропорції. Отже, з кілограмової м’ясної маси ви отримаєте 250-280 грамів сушеного фаршу.
Скляні банки гарно підійдуть для тривалого зберігання м’яса. Цупкі харчові пакети із застібкою теж можна брати. М’ясо у засушеному стані буде придатне для споживання майже рік.
Як сушити фарш з різних видів м’яса, можете дізнатись у даному відео: