Як правильно заморозити малину на зиму

Заморожена малина – це корисний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування безлічі страв. Тому, якщо влітку ви маєте багато малини – обов’язково її заморозьте.

Підготовка малини до заморожування

Заморожувати треба свіжу малину, бо ці ягоди швидко псуються. Тому як тільки ви їх зібрали або купили, зразу ж починайте підготовку до заморозки. Спочатку складіть малину в друшляк. Не треба класти всю, беріть невеликими порціями – так вона краще промиється. Підставте друшляк під несильний струмінь води, або опускайте в велику ємність з водою так, щоб вона повністю покрила ягоди.

Потім викладіть її на бавовняний рушник, дайте обсохнути та ретельно переберіть. Видаліть всі пошкоджені ягідки.

Є кілька варіантів заморозки малини: цілою, пюре, пюре з цілими ягодами, пюре без кісточок.

Замороження малини на зиму цілою ягодою

Візьміть обробну дошку або деко та викладіть на неї малину одним шаром, аби вона не злипалася.

заморожена малина

Далі поставте ягоди в морозильну камеру, почекайте, коли вони повністю замерзнуть і перекладіть в контейнери. Таку малину можна використовувати для декору десертів та коктейлів.

Замороження малинового пюре

Для приготування пюре можна брати і перестиглі ягоди. Малину треба перетворити на пюре з-за допомогою блендера, за бажанням додати цукор (тоді консистенція пюре буде більш м’якою). Для заморожування можна використати, контейнери невеликого розміру, пластикові стаканчики та силіконові формочки.

заморожена малина

Щоб використати ті самі контейнери багато разів, застеляйте їх харчовою плівкою. Коли пюре замерзне – просто витягніть його брекетом, покладіть в пакет і насипте нову порцію пюре.

Відео про заморожування пюре:

Замороження цілої ягоди малини в пюре.

Також в пюре можна додати і цілі ягоди.  Просто покладіть їх в готове пюре, коли ви вже розклали його в контейнери.

Замороження малинового пюре без кісточок

Якщо ви не любите малинові кісточки, тоді перед заморожуванням протріть пюре через сито. Такий варіант заготовки ідеально підходить для приготування соусів.

Розморожування малини

Пам’ятайте, що малину не можна заморожувати повторно. А розморожувати її варто в загальному відділенні холодильника. Якщо дуже поспішаєте – тоді при кімнатній температурі. Старайтеся робити такі порції замороженої малини, щоб одної вистачало рівно на один раз.

малина

Заморожуйте малину та смакуйте цю корисну ягоду всю зиму.