Щоб швидко готувати смачний борщ, треба додавати в нього заправку з буряками. Ми пропонуємо простий рецепт такої заправки.
Інгредієнти: Болгарський перець, Буряк червона, Морква, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор
Для приготування заправки треба взяти найдешевші продукти.
Як зробити заправку для борщу на зиму
Отже, вам знадобиться наступне: буряк, морква, цибуля, солодкий перець і помідори.
Спочатку треба приготувати засмажку. Для цього поріжте кубиками 250 грамів цибулі.
Далі налийте на розжарену сковорідку 50 мілілітрів рослинної олії та обсмажте цибулю, аби вона стала півпрозорою.
Тим часом почистіть та натріть 600 грамів моркви.
Додайте її до цибулі і смажте, доки морква не стане жовтою.
Також можна спростити рецепт і тушкувати ці овочі разом з іншими. Але засмажка, зроблена окремо, краще смакує.
Доки цибуля і морква смажаться, підготуйте інші овочі.
Візьміть 1,2 кілограма буряку, помийте, почистіть, натріть на крупній тертці.
Візьміть 300 грамів солодкого перцю, помийте, зріжте плодоніжки, витягніть насіння і прожилки та наріжте кубиками.
Далі треба взяти 600 грамів помідорів та порізати на такі шматочки, як вам подобається.
Тепер з’єднуємо всі овочі і зажарку.
Далі треба додати до заготовки:
- 120 грам (6 столових ложок з гіркою) цукру;
- 60 грам (2 столових ложки з гіркою) солі;
- 100 грам олії (загалом, в заготовці використовується 150 мілілітрів, але для засмажки ми вже використали 50 мілілітрів);
- 60 грам 9% оцту.
Все перемішайте та дайте настоятися 20 хвилин.
Почекайте, доки овочі пустять сік. Може вистачити 10-ти хвилин, а може доведеться почекати довше. Далі поставте овочі на вогонь, доведіть до кипіння та тушкуйте 40 хвилин, час від часу помішуючи.
Тим часом стерилізуйте банки, розкладіть гарячу заготовку та закрутіть кришки.
Далі закутайте банки ковдрою та лишіть вистигати.
Готуючи за пропорціями в рецепті, ви отримаєте 7 баночок по 0,5 літра.
Заготовку треба додати в бульйон за 5 хвилин до закінчення приготування страви.
Тож готуйте, смакуйте і економте час.