Фарширований перець можна не тільки готувати і зразу ж подавати на стіл, а і заморожувати на зиму.
Інгредієнти: Болгарський перець, М'ясо, Мал, Сіль, Цибуля, Чорний перець мелений, Яйця
Цей простий рецепт допоможе вам зробити таку смачну заготовку.
Зміст
Як приготувати фаршировані перці з м’ясом і рисом
Треба взяти 2 кілограма болгарського перцю, добре вимити, видалити плодоніжки, насіння і прожилки. Робіть це акуратно, аби не пошкодити перчини. Потім ще раз промийте овочі, аби позбудьтеся насінинок та шматочків прожилок.
Перці варто бланшувати, аби вони стали м’якими і не тріскалися, коли ви їх заповнюєте фаршем.
Поставте каструлю з водою на вогонь, почекайте, коли вода закипить, покладіть перці, почекайте повторного закипання і зразу ж дістаньте овочі та викладіть на друшляк. Хай вони охолонуть і стечуть.
Після охолодження перець стане не таким яскравим і трохи прозорішим.
Далі підготуйте рис. Краще брати довгозернистий, але якщо такого нема, то підійде будь-який.
150 грамів рису добре промийте в воді і опустіть його в 500 мілілітрів кропу та варіть не більше 5-ти хвилин.
Далі відкиньте рис на друшляк і дайте вистигнути. Він повинен бути недовареним, як на фото.
Приготуйте фарш.
Треба взяти 300 грамів цибулі, почистити, порізати і перекрутити в м’ясорубці разом з кілограмом нежирної свинини. Далі додайте яйце, сіль, чорний мелений перець і рис. Ретельно перемішайте.
Як заморозити фарширований перець з м’ясом і рисом
Набийте перчини фаршем, робіть це якомога щільніше. Потім викладіть перець на деко, яке буде використане для первинної заморозки.
Можете взяти звичайну кухонну дошку. Перець ставлять в морозильну камеру на 1 добу.
Після цього перекладіть перець в пакети і поверніть в морозилку. Фарширований перець може зберігатися до 6-ти місяців. Головне – підтримувати стабільно низьку температуру.
Цей простий рецепт точно допоможе зекономити вам час на приготування страви.
Щоб приготувати заморожений перець, просто покладіть його в сковороду, засипте помідорами, залийте бульйоном і готуйте 60 хвилин. А потім смакуйте чудові ароматні перчинки.