Соус зі слив має не один рецепт приготування. Особливо популярні такі соуси серед кавказьких народів. Воно і зрозуміло! Адже консервовані сливи зберігають і вітаміни, і макро, і мікроелементи, завдяки чому підвищують стресостійкість. Напевно, популярність сливових соусів грає не останню роль в тому, що на Кавказі так багато довгожителів з відмінним здоров’ям.
Рецепт приготування соусу зі слив на зиму.
Технологія приготування проста. Миємо сливи і відокремлюємо від кісточок.
Підготовлені плоди складаємо в каструлю, яку заповнюємо на 20 відсотків водою і варимо поки плоди не розваряться (5-10 хв).
Перетираємо утворену масу через сито.
Складаємо в каструлю перетерту масу і засипаємо цукром, в розрахунку на 900 грам маси кладемо 100 грам цукру.
Перемішуємо майже готовий соус і кип’ятимо 3-5 хвилин.
Потім, заливаємо в банки і стерилізуємо.
Знезаражуємо банки в розрахунку: пів літрові – 15 хвилин, а літрові – 20. Гарячі банки зі стерилізованим соусом відразу закочуємо.
Освоївши, як приготувати сливовий соус, Ви протягом всієї зими зможете доповнити смак Ваших улюблених м’ясних або овочевих страв, а також, додати пікантності стравам з картоплі або макаронів.