Прозорий сливовий сік на зиму без соковижималки – як зробити сік зі слив в домашніх умовах.

Приготувати прозорий сливовий сік без соковижималки – процес досить клопіткий, але цілком реально здійсненний в домашніх умовах. Такий сік зі слив взимку можна вживати чистим, варити з нього киселі або готувати десерти (коктейлі, желе, муси). Головне потрібно пам’ятати, що для домашнього соку підійдуть тільки добре визрілі сливи.

Як зробити сік зі слив без соковижималки.

Слива червона

Приготувати його просто. Плоди потрібно вимити, попередньо видаливши хвостики, а потім помістити в каструлю. Кісточки можна залишити, так як їх ми видалимо пізніше, а тепер вони ніяк не впливають на смакові якості соку.

Каструлю з плодами встановити на розігріту плиту і дочекатися, щоб сливи розм’якли, а на дні з’явився сік. У цей час потрібно стежити за температурою нагрівання соку (для цього краще скористатися спеціальним кухонним градусником) і не допустити, щоб маса в каструлі мала температуру понад сімдесят градусів.

Гарячу масу перекласти в мішечок з полотна і підвісити його над тазом для стікання соку. Соку можна допомогти витекти через тканину шляхом ручного стискання мішка.

Одержаний густий сік з м’якоттю процідити через дрібне кухонне сито. Якщо ж у Вас такого немає, то через багатошарову марлю.

Соку необхідно дати відстоятися, після чого злити його прозору верхню частину.

Цей прозорий сливовий сік знову помістити на плиту і довести до дев’яноста п’яти градусів.

Гарячим сік розливаємо по пропареним банкам або пляшкам і герметично їх закупорюємо.

Пляшки для охолодження краще покласти на бік, банки – перевернути дном вгору.

Сливова м’якоть, яка залишилася після стікання соку, може використовуватися для приготування з неї густого сливового джему або повидла.

Зробити сік зі слив можна і використовуючи соковижималку. Але в цьому випадку ніякий особливий рецепт не потрібний, а досить просто прочитати інструкцію до вашої моделі соковижималки.