Домашній сливовий мармелад – як приготувати мармелад зі слив на зиму – рецепт простий і корисний.

Серед різноманіття солодощів, смачний і натуральний мармелад зі слив славиться своєю користю не тільки через низьку калорійність. Домашній сливовий мармелад, приготований за цим рецептом, завдяки використанню технології запікання, а не варіння, не втрачає в процесі перетворення зі свіжих плодів в десерт такі компоненти як рутин – зміцнює судини, вітамін Р, калій – виводить з організму зайві солі, фосфор – зміцнює кістки, залізо і магній – важливі для зміцнення нервової системи і серця.

Як готувати мармелад зі слив в домашніх умовах.

Зливи

Нам знадобиться 5 кг стиглих, очищених від кісточок, слив.

Засипте їх на ніч цукром (2-2,5 кілограма).

Вранці майбутній мармелад викладіть на деку і залийте двома склянками води, змішаної зі склянкою оцту.

Для додання майбутньому мармеладу пряного смаку можна додати дрібку меленої гвоздики.

Найважливіший етап – запікання. Вогонь підтримуйте в духовці неодмінно повільним, інакше ласощі можуть пригоріти. Деку періодично струшуйте.

Готовність домашнього мармеладу визначають за зовнішнім виглядом сливової «запіканки». Якщо сік став густим, плоди зморщилися, – вимикайте духовку, діставайте десерт і закупорюйте його в банки під пергаментний папір замість кришок.

Зберігають на зиму такий натуральний мармелад з печених слив в прохолодному місці. Від цієї корисної ласощі важко дорослого відірвати, про дітей же, і говорити не варто. Готуйте, пробуйте і залишайте відгуки. Здоров’я всім!