У цьому рецепті розповім як вдома заготовити на зиму болгарський перець використовуючи, так званий, сухий посол. Такий метод засолювання вважається болгарським. Солоний перець виходить смачний, а зусиль і продуктів для заготовки потрібно мінімум.
Інгредієнти: Болгарський перець, Сіль
Як солити перець на зиму за методом сухого засолення.
Перець солоний по болгарському способу готується в невеликих керамічних діжках ємністю від 5 до 7 літрів.
Для заготівлі потрібно взяти перець однакового розміру. Гострим тонким ножем акуратно вирізати плодоніжки разом з внутрішньою насіннєвою коробочкою. Стежимо за тим, щоб перець залишився цілим.
Промити отримані порожнисті стручки під проточною водою, щоб зсередини перцю видалились всі залишки насіння.
Скласти перець відрізаною стороною вниз – так з нього витече вся волога. Сухі порожнисті стручки зсередини густо посипати сіллю.
Вкласти стручки один в одного, щоб вийшла своєрідна багатошарова башточка.
Башточки з 5-6 стручків скласти в діжку. Перцю потрібно взяти стільки, щоб він повністю заповнив тару.
Зверху на перець покласти будь-який відповідний гніт.
Заповнену перцем діжку залишити на 12 годин у теплому місці, щоб перці пустили сік.
Потім, діжку винести в холодне місце для подальшого зберігання. Це може бути підвал або полка холодильника.
Перед використанням взимку перець необхідно добре промити і витримати в холодній воді для видалення зайвої солі. Такий солоний перець можна використовувати для добавки в будь-які страви взимку. З нього швидко і легко виходять смачні, фаршировані м’ясом або овочами перці. Відгуки, як завжди, чекаю в коментарях.