Пастила з дині: як зробити пастилу в домашніх умовах

Пастила з дині: як зробити пастилу в домашніх умовах

Будь-який десерт в якому присутня диня автоматично стає королем десертів. Легкий і неймовірно ніжний аромат дині облагороджує будь-яку страву. Щоб не втратити цей аромат, потрібно дуже обережно підбирати інгредієнти-сусіди до дині.

З динею добре поєднуються мед, лимон, ківі, яблука кислих сортів, тобто ті продукти, які не перебивають, а підкреслюють і урізноманітнюють солодкий смак дині. З дині виходить чудова пастила.

Вибирайте для приготування пастили зрілу диню. Вимийте її гарненько під струменем холодної проточної води, обсушити рушником і розріжте навпіл. Очистіть від насіння і зріжте всю шкірку.

Пастила з дині

Наріжте диню на невеликі шматочки і складіть їх в каструлю.

На 1 кілограм порізаної дині потрібно 2 склянки води, 1 склянка цукру, або меду. Поставте каструлю на тихий вогонь і варіть диню до м’якості.

Пастила з дині

В кінці варіння можна додати цедру лимона.

Остудіть «варення» з дині і блендером збийте до отримання однорідного пюре. Пюре повинно бути досить густе, інакше сушка затягнеться надовго.

Пастила з дині

Змастіть лоток електросушарки рослинною рафінованою олією, викладіть ложкою пюре шаром не товще 0,5 сантиметрів, і акуратно все розрівняйте.

Пастила з дині

В середньому режимі електросушарки (Medium) сушіть пастилу протягом перших чотирьох годин, потім на слабкому режимі (Low) досушити ще 4 години.

Діставати пастилу з лотків слід коли вона ще тепла. Скрутіть пастилу в рулон і наріжте на скибочки.

Пастила з дині

Зберігати пастилу потрібно в холодильнику, упакувавши рулони в харчову плівку, яка захистить пастилу від пересихання.

Як приготувати пастилу, або чіпси з дині в електосушарці, дивіться на відео: