Багато апельсинів і лимонів за раз не з’їси, а вітамін С дуже корисний, особливо в зимовий період. Та й буває таке, що купив апельсини, а вони ніякі, просто не смачні. Викидати шкода, а їсти не хочеться. Пропоную вашій увазі, як зробити пастилу з апельсинів.
В ідеалі потрібно в цей рецепт додати лимонів стільки ж, скільки і апельсинів, але це не обов’язково. Використовуйте ті фрукти, які у вас є.
Вимийте апельсини і лимони і витріть їх рушником. Наріжте на колечка, видаліть кісточки і разом з шкіркою подрібніть блендером в різних посудинах.
За бажанням додайте цукор і лимон.
Тепер потрібно трохи проварити отриману кашку. Від моменту закипання цілком достатньо 10 хвилин, щоб кірки стали м’якими, а зайва кислота зменшилась.
Зніміть обидві каструлі з плити і ще раз збийте блендером.
Застеліть деко папером для випікання і змастіть його рослинною олією. Перекладіть апельсинову і лимонну масу в різні кондитерські мішки, або використовуйте звичайні пакети.
Видавіть апельсиново-лимонну масу смужками на деко і трохи розрівняйте її ложкою.
Увімкніть газову духовку на температуру +100 градусів, встановіть деко на середню полицю і при злегка прочиненх дверцятах сушіть пастилу протягом 2-4 годин, в залежності від товщини шару.
У електросушарці сушити пастилу трохи довше, але більш безпечно. Там вона точно не підгорить і висохне більш рівномірно. Для сушіння пастили в сушарці слід використовувати перші 3-4 години середню температуру (режим Medium), і наступні 4 години слабкий режим (Low).
Готова пастила повинна бути на вигляд і на дотик сухою і не липнути до рук. Зніміть ще теплу пастилу з піддону, і можете пробувати отримані ласощі.
Поєднувати непоєднуване – ось девіз справжньої господині. Тому, дивимося відео, як приготувати пастилу з грейпфрута, апельсина і … огірка: