Заморожена малина – це зручно і корисно. Ви завжди зможете прикрасити такими ягодами десерт, покласти їх в коктейль або приготувати якусь страву з малиною.
Інгредієнти: Малина
Найпростіший спосіб заморозки – просто вимити ягоди, просушити, покласти їх на деко і заморожувати кілька годин. а коли вони підмерзнуть – відправити в пакети та повернути в морозильну камеру. Можна зразу ж складати малину в пакети, але є великий ризик, що вона примнеться та склеїться.
Розморожувати малинку краще переклавши її в основне відділення холодильника. Так вона не втратить форму.
Часто постає питання: “Чи можна заморожувати малину з цукром?” Звісно ж, цей варіант також широко використовується. Просто змішайте ягоди з цукром, а коли він розчиниться – розкладіть малину в ємності, наприклад, контейнери або стаканчики.
Така малина втратить форму, але не втратить свій смак та ароматом. Тому її можна використати для приготування смузі, коктейлів, морозива.
Тому якщо ви робите заготовки на зиму – заморозьте малину. Вона точно не буде зайвою.