Черешня – це одна з найпопулярніших ягід в нашому регіоні. Хоча, якщо дивитися з точки зору ботаніки, то вона не ягода. Але з точки зору кулінарії точно ягода.
Інгредієнти: Черешня
Черешню дуже люблять діти і це не дивно, адже вона має солодку м’якіть.
Плодоносить черешня майже все літо, а що до забарвлення ягід, то воно може бути всяким – від насичено червоного, майже чорного, до світло-жовтого.
Черешня не дуже довго зберігається (максимум – два тижні), а також псується під дощем.
Черешню можна сміливо назвати дієтичним продуктом, бо незважаючи на свою солодкість, ягода містить лишень 50 калорій в 100 грамах. Але якщо їсти занадто багато черешні – можуть з’явитися набряки. Тому в питаннях, що до вживання цієї ягоди, все ж треба знати міру.
Що ж стосується корисних якостей, то вони дуже схожі з тими, які має вишня. Черешню рекомендують тим, хто хоче покращити імунітет. Також вона позитивно діє на апетит, допомагає тим, у кого спостерігається недокрів’я, знижений гемоглобін.
Черешню не рекомендують вживати людям з цукровим діабетом. А тим, у кого організм не переносить целюлозу, що міститься в черешні, краще їсти її не свіжою, а в компоті або пити розбавлений відварений сік з черешні.
Консервовану та свіжу черешню можна класти у випічку, прикрашати нею десерти. Також зі свіжої черешні готують чудове варення. А сушені ягоди можна їсти замість цукерок.
Тому якщо у вас немає проблем зі здоров’ям, через які не можна їсти черешню, обов’язково смакуйте її щоліта та робіть заготовки.