Домашня тушонка з нутрії: як зробити тушонку на зиму смачно і просто – рецепт приготування

Чи знаєте ви, що м’ясо нутрії – відрізняється не лише поживністю, а й має дієтичні рекомендації від спеціалістів по харчуванню. Пропонуємо присвятити небагато часу для заготівлі  на зиму консерви із нутрії. Соковите тушковане м’ясо із додаванням свинячого шпику у рецепті “Тушонка з нутряного м’яса по-домашньому” вам стане в нагоді. Свіжина, заготовлена таким способом, вам точно сподобається – надзвичайно ніжна й смачна, тане у роті, як мед.

Інгредієнти для домашньої заготовки із розрахунку на 1 банку:

  • свіже м’ясо нутрії – 400 грам;
  • шпик свинячий (як варіант: свинячий або яловичий жир) – 50 грам;
  • цибуля ріпчаста – 10 грам або одна маленька цибулинка;
  • кухонна сіль – 5 грам.

Процес приготування  тушонки, звичайно, починайте із того, щоб  обмити м’ясо нутрії та дати стекти воді. Потім викладіть його на кухонну дощечку та гострим ножем поріжте на шматки. Краще, щоб вони були у формі кубиків – більш менш одного розміру.

Сало свині у вигляді смальцю чи підшкірного тонкого сала (зі спинки чи боків) теж поріжте на невеликі шматочки.  Викладіть м’ясо нутрії і шпик у миску та добре перемішайте, попередньо посоливши.

Ріпчасту цибулинку очистіть, покришіть та просмажте на жирові у глибокій сковорідці.  Готувати до світло-золотистого відтінку.

Викладаємо надалі у сковорідку до цибульки суміш із підготовленого м’яса нутрії та шпику, які вже трішечки промаринувалися із сіллю. Тушкуємо суміш до готовності.

Візьміть банку (чи кілька банок, якщо м’яса багато) та добре простерилізуйте із кришкою. Тушонку із нутрії треба пересипати у ємності ще гарячою із сковорідки. Зверху вилийте м’ясний соус в банки з заготовками, який ви отримали в процесі тушкування м’яса.

Разом із тушкованою масою простерилізуйте банки. Час для стерилізації банки 0,5 л – 1,5 години. І герметично їх закупорюємо.

Поздоровляємо, тепер у вас готове тушковане м’ясо нутрії у законсервованому вигляді. Як на вашу думку, це простий рецепт заготовки на зиму? Екзотичне м’ясо тепер порадує домашніх у борщеві чи супові, біля вареної картоплі чи спагеті, та біля будь-якого гарніру.  Кожен із ваших рідних чи близьких друзів, хто спробує ці апетитні шматочки тушкованої нутрії – повернуться до вас за добавкою.