Підберезники – ароматні і смачні гриби. Щоб надовго зберегти їх корисні властивості потрібно просто правильно їх заморозити. Розглянемо всі способи заморозки грибів в домашніх умовах.
Інгредієнти: Підберезники
Зміст
Підготовка підберезників до заморожування
Для початку переберіть принесені з лісу гриби. Приберіть сміття, гниль і червиві екземпляри. Найбільше для заморозки цілими підходять невеликі молоді гриби.
Далі промийте підберезники в тазі не менше 3-х разів. Ретельно просушіть їх на бавовняному рушнику. На цьому підготовчий етап закінчується.
Заморожуємо сирі гриби
Замороження грибів у свіжому вигляді самий простий і швидкий спосіб.
Розкладіть підготовлені гриби на рівну поверхню. Поставте в морозилку і добре заморозьте. Після, зберіть їх в целофановий пакет або пластикову тару. Підберезники можна зберігати в такому вигляді 1 рік.
Подивіться також відео як заморозити свіжі підберезники:
Заморожуємо відварені гриби
Підберезники можна відварити перед заморожуванням. Таким чином вийде готовий напівфабрикат для грибного блюда на швидку руку. Щоб заморозити гриби виконайте таку послідовність дій:
- наріжте очищені гриби скибочками;
- перекладіть їх в каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь і варіть до готовності близько 30 хвилин;
- відкиньте підберезники на друшляк і дайте відвару стекти;
- розфасуйте варені гриби в підготовлену тару і перекладіть в морозильник. Термін зберігання грибів при такій термічній обробці не повинен перевищувати трьох місяців.
Заморожуємо смажені гриби
Спеціально заморожувати смажені гриби немає сенсу. Але буває, що після смаження не з’їденим залишається велика кількість, дівати нікуди, а викинути шкода. В цьому випадку відкиньте гриби на друшляк, щоб видалити надлишки масла. Розкладіть їх по пластиковим контейнерам. Поставте в морозилку і зберігайте не більше трьох місяців.
Як видно, підберезники можна заморозити різними способами, але найшвидший і довгостроковий – заморозка в свіжому вигляді.