Домашня консервована кукурудза в банці – як консервувати кукурудзу на зиму.

Якщо Вам подобається відварена молода кукурудза, то обов’язково приготуйте цей рецепт і, солодкі качани консервовані на зиму, нагадають Вам улюблений смак літа холодною зимою. Домашня заготовка кукурудзи в такому вигляді, практично, не відрізняє її від свіжо-відвареної.

Як консервувати кукурудзу на зиму в банках.

молода кукурудза

Виявляється зробити це досить легко. Просто потрібно взяти молоді качани і кухонним ножем зрізати кінчики.

Опустити кукурудзу в гарячу воду і варити до відносної м’якості. Але важливо не переварювати, тому, що качани будуть проходити ще дві теплові обробки: заливка розсолом і стерилізація.

Витягти кукурудзу з каструлі і розкласти по трилітровим банкам. У кожну банку поміщається сім, вісім чи дев’ять качанів – залежить від їх товщини.

У банки влити гарячий розсіл, приготований з води (10 л), кам’яної солі (300 г), цукрового піску (300 г).

Наповнену тару встановити у відповідний бак, залити водою і поставити на стерилізацію, яка проводиться протягом 50-60 хвилин.

Банки дістати з води і закатати кришками.

Молода кукурудза консервована на зиму в домашніх умовах вживається таким чином: банка відкривається, качани разом з розсолом виливаються в каструлю і нагріваються на плиті. Таким чином смачна солодка кукурудза, приготована за таким ось простим рецептом, може бути улюбленими ласощами не лише влітку, а й протягом усього року.