Ви знали, що арахіс з родини бобових? Та усі ласуни його все одно називають горіхом. Смак та вигляд цьому причина. Арахіс не вибагливий до умов вирощування – аби було тепло, родючий ґрунт та достатньо вологи. Той, хто вирішив висаджувати самостійно смачний біб, вже задумався над способами збереження арахісового урожаю.
Інгредієнти: Арахіс
Зростання цієї рослини чимось схоже на картоплю. При плодоношенні арахіс утворює великі грона, але не на стеблах, а на корінні. Та й мають вигляд вони невеличких довгастих бульбашок.
В першу чергу, не потрібно горішки у так званих кожушках зривати з коріння. Цілими кущами підвісьте в сухому, провітрюваному приміщенні. Важливо, щоб бадиллям – вверх, а корінцями – вниз. Хай просушуються близько 2-х тижнів.
Тепер, після попереднього просушування позривайте горішки та пообтрушуйте добре, щоб зсипалась земля чи інше сміття. Також потрібно ще й промити їх. Арахіс ще все одно м’який і не готовий для вживання чи зберігання надовго. Тому його слід сушити надалі іншим способом.
Якщо у вас є свій дім із піччю, то можете викласти горішки на лежанку. Та така унікальна можливість сушити на лежанці зараз мало у кого трапляється. Тому звернемося до класичних нині методів сушіння, а саме – до електросушарки й духової шафи.
Якщо сушити у духовці, то засипте арахіс у кожушках в форми для запікання чи на лист. Відрегулюйте тепло до +90 градусів та, й помішуючи, сушіть до готової кондиції.
Щоб не помилитись з моментом досушування, пропонуємо такий метод визначення готовності. Візьміть один горішок з духовки, звільніть від верхньої шкаралупки. Потріть у пальцях. Якщо тонке лушпиннячко легко злущується, можете діставати лист з усім арахісом для його остигання.
А потім смакуйте із задоволенням чи пакуйте на зберігання до зими.