Зелений горошок маринований на зиму без оцту – хороший рецепт як замаринувати горошок в домашніх умовах.

Маринований зелений горошок немає потреби купувати в магазинах, коли є можливість просто зробити домашню заготовку горошку на зиму, згідно з цим хорошим домашнім рецептом.

Для маринування нам буде потрібно:

  • горошок зелений (очищений) – 5 кг .;
  • вода – 4 літри;
  • сіль кухонна – 1 стол. лож

Як маринувати зелений горошок без оцту.

Зелений горошок

Маринування починається з того, що візьмемо свіжий зелений горошок і вилущимо його з стручків.

Потім, наш горошок потрібно скласти в чистий тканинний мішечок і прямо так помістити в водно-сольовий розчин, доведений до кипіння.

Далі, прокип’ятити мішечок з горошком приблизно 3 – 4 хвилини. Потім різко опускаємо мішечок з вмістом в холодну воду.

Тепер, дочекаємося поки наш напівфабрикат охолоне, а потім можна розфасувати горошинки в заздалегідь приготовлену тару і залити заготовки гарячим звареним розсолом.

Далі, потрібно прикрити банки кришками і простерилізувати нашу заготовку одну годину. Після цієї процедури заготовки можна закупорювати кришками і прибирати для зберігання в холодне місце.

Такий апетитний маринований без оцту горошок, запасений на зиму за допомогою одного з домашніх рецептів, незрівнянно підходить для приготування різноманітних зимових салатів, супчиків, а у нас в родині всі дуже люблять горошок як просто гарнір до других страв з м’яса або птиці.