Маринований зелений горошок немає потреби купувати в магазинах, коли є можливість просто зробити домашню заготовку горошку на зиму, згідно з цим хорошим домашнім рецептом.
Інгредієнти: Зелений горошок, Сіль
Для маринування нам буде потрібно:
- горошок зелений (очищений) – 5 кг .;
- вода – 4 літри;
- сіль кухонна – 1 стол. лож
Як маринувати зелений горошок без оцту.
Маринування починається з того, що візьмемо свіжий зелений горошок і вилущимо його з стручків.
Потім, наш горошок потрібно скласти в чистий тканинний мішечок і прямо так помістити в водно-сольовий розчин, доведений до кипіння.
Далі, прокип’ятити мішечок з горошком приблизно 3 – 4 хвилини. Потім різко опускаємо мішечок з вмістом в холодну воду.
Тепер, дочекаємося поки наш напівфабрикат охолоне, а потім можна розфасувати горошинки в заздалегідь приготовлену тару і залити заготовки гарячим звареним розсолом.
Далі, потрібно прикрити банки кришками і простерилізувати нашу заготовку одну годину. Після цієї процедури заготовки можна закупорювати кришками і прибирати для зберігання в холодне місце.
Такий апетитний маринований без оцту горошок, запасений на зиму за допомогою одного з домашніх рецептів, незрівнянно підходить для приготування різноманітних зимових салатів, супчиків, а у нас в родині всі дуже люблять горошок як просто гарнір до других страв з м’яса або птиці.