Вдала ідея і новий тренд приготування відкритих тортів, зокрема, і тортів у формі цифри. Такі торти з відкритими коржами чудово підходять для різних свят, наприклад, 8 Березня, дня Валентина або на день народження як для хлопчика, так і для дівчинки. Готувати торт у вигляді цифри – одне задоволення. І, не варто забувати, що ще більшим задоволенням буде ним поласувати. 🙂 Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам приготувати оригінальний та смачний відкритий торт Цифра своїми руками.
Для приготування такого цікавого десерта нам знадобиться:
- 1 порція тонких пісочних коржів для відкритого торта;
- 1 порція творожно-вершкового крему;
- 70 грам клюквенно-яблучної джему або желе;
- дрібні прикраси для торта.
Як зробити торт Цифру своїми руками
Всі складові, що входять до складу тора я оформила як окремий покроковий рецепт. На них ви можете перейти по посиланнях вище. Тут же, я докладно розповім як оформити і прикрасити торт Цифра з відритими коржами, який я спекла на 8 березня.
Беремо заздалегідь приготовлені три коржа для торта у формі цифри 8. Перший корж переносимо на основу-підкладку.
Сирний крем на корж наношу з кондитерського мішка з насадкою (у мене закрита зірка) спочатку по краю зовнішнього периметра першого коржа, потім по внутрішньому краю, і в кінці наношу крем по центру. При такому способі нанесення крем повністю покриє корж, і при цьому, буде красиво виглядати. Тепер наносимо за допомогою корнета холодну клюквенно-яблучний джем або желе між квіточками крему.
Кладемо другий корж на вже нанесений крем. Перевіряємо, щоб він ліг рівно. Потім, повторюємо заповнення коржа кремом та червоним джемом точно так же, як на першому коржі. І ще раз повторюємо ту ж процедуру з третім коржем, але джем на нього вже не наносимо.
Тепер саме час прикрасити торт Цифра. Для прикраси до дня 8 березня я використовувала фігурки, які спекла з того ж тіста і покрила деякі з них нейтральної глазур’ю. Потім, розподіляємо по поверхні невеликого розміру шоколадні цукерки, лимонне драже і цукрові сердечка. Прикрашений торт відкладаємо на 4-5 годин в холод, щоб він устоявся і просочився.
Перед подачею десерту на стіл, його можна доповнити невеликими живими квітами.
Як бачите, простий в оформленні і дуже смачний відкритий торт у вигляді цифри в домашніх умовах може спекти навіть початківець-кондитер. Смачного! 🙂