Тонкі коржі для Наполеона на смальці

Тонкі коржі для Наполеона на смальці

Є багато різних способів приготування коржів для Наполеона. Умовно їх можна розділити на три групи: з листкового тіста, з швидкого, не справжнього листкового тіста і просто тонких коржей. Останній варіант самий клопіткий та трудомісткий. Необхідно розкачати багато дуже тоненьких коржів, які, просочившись кремом, дадуть приголомшливий смак та ефектний розріз. Я легких шляхів не шукаю 😉 і вирішила зробити тонкі коржі для листкового торта Наполеон – улюбленого сімейного десерта. Готувати сьогодні буду листкові коржі для Наполеона на смальці. У моєму випадку – це витоплений з сала свинячий жир. Чому саме на смальці? По-перше, це бюджетно, по-друге, ніякої хімії та шкідливих гідрогенізованих жирів, як у випадку використання маргарину. І головний аргумент – тісто на смальці для торта Наполеон виходить ніжнішим. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам приготувати такі ж  смачні та тонкі коржі для улюбленого листкового торта Наполеон.

Тепер, ознайомимося з повним переліком продуктів:

  •     смалець (свинячий жир) – 110 гр;
  •     сметана 15% – 130 гр;
  •     яйця курячі – 2 шт .;
  •     цукор – 110 гр;
  •     сіль – 1 щіпка;
  •     борошно – приблизно 500 гр;
  •     сода – ½ ч.л.

Як випікати коржі для Наполеона на смальці

Приготування тіста починаємо з того, що вінчиком або виделкою, без зайвої наполегливості, збиваємо яйця з цукром та сіллю.

Тісто на смальці для Наполеона

Додаємо в них смалець кімнатної температури та сметану.

Тісто на смальці для Наполеона

Акуратно перемішуємо до повного об’єднання всіх складових.

Тонкі коржі для Наполеона на смальці

До отриманої суміші всипаємо борошно, а на нього соду. Я висипаю не все борошно відразу, а, приблизно, грам 400.

Тонкі коржі для Наполеона на смальці

Інше борошно потроху додаю під час подальшого замішування тіста. Воно повинно вийти м’яким та не липким. Збираємо тісто на смальці в кульку та відкладаємо на холод, мінімум на півгодини.

Тонкі коржі для Наполеона на смальці

Готове тісто ділимо на 16 однакових частин. Можна скористатися вагами або поділити його «на око».

Тонкі коржі для Наполеона на смальці

Намагаємося розкачати кожну порцію максимально тонко, мало не до прозорості. Для цього я користуюся скляною циліндричною пляшкою – до неї таке тісто зовсім не липне. З розкатаного пласта ми повинні вирізати коло діаметром 22 см. Для визначення форми я користуюсь дном від роз’ємної форми. Я просто роблю відбиток кола на тісті та не відрізаю зайві шматочки. Так тісто не деформується під час випікання.

Тонкі коржі для Наполеона на смальці

Коржі для Наполеона випікаємо в уже розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Це відбувається дуже швидко, стежте, щоб вони не підгоріли. У духовці заготовки пробудуть, від сили, 5 хвилин кожна. Я випікаю відразу по 2 коржі і встигаю за час їх випікання розкачати ще 2 заготовки. Трохи тренування і у вас це теж буде відбуватися швидко і на автоматі. 🙂

Тонкі коржі для Наполеона на смальці

Ось такі тонкі та рум’яні коржі для Наполеона у вас повинні вийти в результаті вашої праці. У деяких коржів крайчики підрум’янились трохи сильніше ніж у інших. Занадто складно встежити за тонким тістом, але на смак торта це не вплине. 🙂