Сьогодні буду готувати дуже простий і смачний густий кондитерський крем з творожного вершкового сиру і вершків. На мій погляд, це найкращий крем для прикраси торта, тістечок та інших десертів. Крем зроблений на основі вершкового творожного сиру і шоколаду. Можна використовувати білий, молочний або темний шоколад, тоді крем буде мати різний смак та колір. Зміна наповнювачів надає десерту різноманіття та особливу родзинку. Як правильно приготувати вершково-творожний крем, описано і показано в моєму покроково оформленому рецепті з фото.
Щоб зробити крем для оформлення тортів нам знадобиться:
- 350 грам вершково-творожного сиру 70% (у мене крем Чіз);
- 300 грам 33-35% вершків;
- 250 грам білого шоколаду;
- 80 грам цукрової пудри з ваніліном.
Як приготувати вершково-творожний крем для прикраси торта
Приготування починаємо з того, що розтоплюємо обраний шоколад і даємо йому час охолонути.
Тим часом, в глибоку ємність вливаємо холодні вершки і починаємо процес збивання з найменшої швидкості, поступово переходячи на середню. Після того, як вершки почали збільшуватися в об’ємі, всипаємо пудру і збиваємо суміш до пишної та стабільної маси.
В окремій ємності збиваємо творожний сир з розтопленим але охолодженим шоколадом до повного з’єднання. Потім, прибираємо міксер і за допомогою лопатки вводимо вершки в сирно-шоколадну масу. Для кращої стабілізації суміші, вершково-творожний крем затягуємо під плівку та відправляємо на 40 хвилин в холод.
Після закінчення зазначеного часу, охолодженим густим кондитерським кремом з вершкового сиру та вершків заповнюємо кондитерський мішок із заздалегідь встановленою в ньому насадкою і можна прикрашати торт або будь-який інший десерт. Сьогодні я оформляла відкритий торт Цифра.
Для підфарбовування вершкового крему потрібно використовувати харчової жиророзчинний барвник. Вершково-сирний крем добре тримає форму, а простота приготування в домашніх умовах робить його доступним і для початківців кондитерів.