Зараз велику популярність набирають відкриті торти. Їх ще часто називають торти з відкритими коржами або голі торти. Коржі для таких десертів роблять з різних видів тіста. Я же сьогодні поділюся своїм перевіреним рецептом та розповім як приготувати тонкі пісочні коржі для торта Цифра. Якщо ви вирішите приготувати відкритий торт іншої форми, то можете сміливо використовувати цей рецепт пісочних коржів. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе впоратися з цим завданням навіть початківцям.
Для смачного пісочного тіста нам знадобиться:
- 180 грам вершкового масла 82% (можна замінити вершковим маргарином 82%);
- 50 грам 26% сметани;
- ¼ ч. ложки дрібної солі;
- 2 штуки курячих яєць;
- 150 грам ванільної цукрової пудри;
- 430-450 гр пшеничного борошна екстра або в/г.
Як зробити пісочні коржі для торта з відкритими коржами
Приготування починаємо з того, що розтоплюємо масло в жароміцному посуді і охолоджуємо до температури 25-27°С. Тим часом, в дежу міксера кладемо яйця з сіллю і починаємо збивати вінчиком до повного з’єднання білків з жовтками. Потім, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо сметану і міняємо вінчик на лопатку.
На середніх оборотах перемішуємо вміст дежі і всипаємо частинами просіяне борошно. В кінці замісу переходимо на низьку швидкість роботи міксера, щоб замішуване тісто зібралося в грудку.
Перекладаємо отримане тісто на харчову плівку і загортаємо його. Відкладаємо готове тісто в холод на 35-40 хвилин. Поки воно буде охолоджуватися – розігріваємо духовку до 180°С.
Після охолодження, запропоноване тісто на пісочні коржі для торта Цифра легко розрізається на потрібну кількість частин. Воно прекрасно тримає свою форму і не розповзається.
На тефлоновим папері (чи просто на пергаменті) розкатуємо пісочні коржі потрібного вам розміру та форми. Товщина їх повинна бути 3-4 мм, але не більше ніж 5 мм. В противному випадку готовий корж може вийти нерівним. Накладаємо на розкачане тісто трафарет у вигляді цифри або будь-якої іншої потрібної вам фігури, вирізаємо і прибираємо залишки тіста.
Переносимо або, навіть, перетягуємо пергамент з заготовкою із тіста на деко, поміщаємо його в духовку на середній рівень та печемо 5-6 хвилин. Головне – не пересушити тісто що печеться. Як тільки корж став рум’янитися по краях, виймаємо його, перетягуємо і охолоджуємо на рівній поверхні. Аналогічно випікаємо будь-яку потрібну вам кількість коржів, які після охолодження повністю готові для покриття кремом.
Хочу зазначити, що запропонований в рецепті вид пісочного тіста я використовую не тільки для того щоб спекти пісочний коржі для торта Цифра або інших відкритих тортів. Таке пісочне тісто чудово підходить і для пряничних заготовок під розпис айсінгом.
Тому, із залишків тіста, що залишилися після того як я спекла пісочні коржі для торта Цифра, я вирізала і спекла заготовки для пряників, щоб потім їх розписати. Пряники виходять не тверді і прекрасно підходять для розпису і такого виду випічки.