Пельмені – улюблена страва для багатьох із нас. Ця страва доречна для святкового застілля, але їм можна урізноманітнити і просте обіднє меню. Подають ситні пельмені і в дорогих ресторанах (в деяких це навіть фірмове блюдо), пропонують їх і в звичайних їдальнях. Сьогодні смачні пельмені можна, звичайно ж, просто купити буквально в кожному кіоску, але хіба зрівняються вони з домашніми?! Смакові якості пельменів залежать значною мірою від начинки, але і правильно замішане тісто – важливий кулінарний фактор для успіху. Давайте разом замісимо ніжне та дуже смачне домашнє тісто для пельменів на молоці. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко і просто завести смачне, еластичне і ніжне пельменное тісто на молоці.
Складові тіста:
- борошно (вищий сорт, пшеничне) – 3 ст .;
- сіль – 1 ч. ложка;
- яйце (стандартне) – 1 шт .;
- молоко – 1 стакан.
Як зробити тісто для пельменів на молоці
Отже, приготування починаємо з того, що відміряє необхідну кількість борошна в спеціально підбирану досить глибоку миску. Борошно для пельменного тіста в обов’язковому порядку пропускаємо через дрібне сито (просіюємо).
Кидаємо до просіяного в ємність борошна близько чайної ложки солі (без гірки).
За допомогою звичайної столової ложки сипучі інгредієнти перемішуємо так, щоб в центрі утворився своєрідний кратер-воронка.
В цей кратер розбиваємо одне (звичайного розміру) куряче яйце.
Слідом в ємність вливаємо невеликий цівкою молоко. Воно повинно бути кімнатної температури.
Починаємо вмішувати борошно в молоко. Зручно робити це виделкою.
Коли тісто стане збиратися в грудку, переносимо його на кухонний стіл, присипаний борошном. Продовжуємо замішувати тісто для пельменів на молоці вже на столі. Місимо руками, поки грудка тіста перестане липнути до долонь, стане м’якою та еластичною.
Даємо тісту трохи «відпочити», а потім можна приступати до ліплення пельменів з улюбленою начинкою.
Використовуючи цей покроковий рецепт з фото, смачне тісто для пельменів на молоці ви зможете і самі замішувати правильно.