Швидке та смачне домашнє печиво – відмінний варіант для чаювання. А якщо його можна самостійно приготувати дуже просто – краще подвійно! Адже часто приготування печива в домашніх умовах забирає у господинь багато часу: це і заміс тіста, і формування виробів (надання їм форми), а потім ще й випічка в духовці. Але є полегшений варіант апетитною домашньої випічки – дуже смачне, просте і швидке смажене печиво на сковороді. Посмажити таке на нашвидкуруч зроблене печиво можна просто на газу, без форми. Тісто теж дуже просте – на сметані та олії. При замішуванні обійдемось без молока, вершкового масла та без маргарину. Подробиці дивіться у покроково оформленому рецепті з фото.
Складові печива:
- борошно пшеничне – 1,5 склянки;
- цукор – 2-3 ст. ложки;
- жовток курячий – 1 штука;
- олія – 3 ст. ложки;
- сметана – 3 ст. ложки;
- розпушувач – 1 ч. ложки.
Як приготувати печиво на сковороді без форми
Так як за рецептурою нам знадобиться тільки курячий жовток, то приготування починаємо з того, що яйце ділимо на складові і жовток переміщаємо до миски.
До жовтка засипаємо сахарок і викладаємо сметану. Ці інгредієнти в мисці потрібно збити, використовуючи міксер.
У масу, яка у нас вийшла, вливаємо олію без запаху. Ще раз вбиваємо інгредієнти.
У миску разом з розпушувачем для тіста просіюємо борошно.
Замішуємо тісто.
Готове замішане тісто скочуємо для подальших кулінарних дій в ковбаску і ділимо її на такі невеликі частинки як на фото.
Кожний шматочок сплющуємо в коржик, а потім ще «малюємо» на ньому візерунок, використовуючи молоток для відбиття м’яса.
На маленькому вогні розігріваємо сковороду. Сформовані печенюшки викладаємо на гарячу суху сковородку (так – рослинне масло на неї наливати не потрібно) і тримаємо до гарного рум’янцю. Перевертаємо і чекаємо поки підрум’яниться друга сторона.
Швидке домашнє печиво на сковороді готово!
Як бачите, нашвидкуруч в домашніх умовах можна легко і просто приготувати смачне печиво на сметані, навіть не маючи під рукою додаткових пристосувань і формочок.
Приємного вам чаювання!