В наш час суспільство починає серйозніше ставитися до того, що їсть. Промислова випічка виглядає дуже апетитно і презентабельно. Але чи так вже безпечні всі складові магазинних ласощів?! Якщо ви теж даєте на це питання негативу відповідь, то не завадить мати під рукою пару-трійку перевірених смачних і швидких рецептів домашнього печива. Сьогодні хочу вам запропонувати такий простий домашній рецепт – дуже смачне м’яке печиво на кефірі. Цей варіант приваблює доступністю продуктів і легкістю виконання. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування цієї швидкої випічки у домашніх умовах.
Для приготування нам знадобиться:
- 470 гр борошна;
- 260 мл кефіру 2,5%;
- 100 мл олії соняшникової рафінованої;
- 100 гр цукру;
- 3 ч.л. розпушувача тесту;
- 1 яйце.
Як спекти смачне домашнє печиво
Приготування тіста починаємо з того, що в зручній ємності змішуємо до однорідності яйце, цукор та кефір. Потім, сюди ж додамо соняшникову олію. Малими дозами всипаємо борошно і розпушувач, безперервно вимішуючи. Готове тісто для домашнього печива виходить ніжним і трохи липким. Покриваємо ємність з тістом харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин в кімнатних умовах.
Після закінчення часу, ділимо м’яке тісто на шматочки розміром з волоський горіх.
Своєму домашнєму печиву ви можете надати будь-яку форму. Мені подобається робити його у вигляді кілець-бубликів. Для цього просто розкачуємо тісто довгенькими трубочками і формуємо колечко. Кожну заготовку обвалюю з одного боку в цукрі. Сформованное печиво на кефірі складаємо на металевий піддон, застелене пергаментом. Цукрові бублики випікаємо в розпеченій духовці 15-20 хвилин при температурі 220 ° С.
Смачне м’яке домашнє печиво на кефірі готове.
Випічка вийшла ніжна, м’яка та смачна, немов булочка. Подавати таке, зроблене нашвидкуруч, печиво можна з чаєм або кавою, а діточкам запропонуйте з молоком. Домашня випічка сама смачна і корисна. Нехай ніжний аромат смачного та швидкого печива заповнить не тільки ваш будинок, але і ваше серце. Смачного!