Домашнє м'яке печиво на кефірі

М’яке печиво на кефірі – простий і швидкий рецепт в духовці

В наш час суспільство починає серйозніше ставитися до того, що їсть. Промислова випічка виглядає дуже апетитно і презентабельно. Але чи так вже безпечні всі складові магазинних ласощів?! Якщо ви теж даєте на це питання негативу відповідь, то не завадить мати під рукою пару-трійку перевірених смачних і швидких рецептів домашнього печива. Сьогодні хочу вам запропонувати такий простий домашній рецепт – дуже смачне м’яке печиво на кефірі. Цей варіант приваблює доступністю продуктів і легкістю виконання. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування цієї швидкої випічки у домашніх умовах.

Для приготування нам знадобиться:

Швидке домашнє печиво на кефірі

  •     470 гр борошна;
  •     260 мл кефіру 2,5%;
  •     100 мл олії соняшникової рафінованої;
  •     100 гр цукру;
  •     3 ч.л. розпушувача тесту;
  •     1 яйце.

Як спекти смачне домашнє печиво

Приготування тіста починаємо з того, що в зручній ємності змішуємо до однорідності яйце, цукор та кефір. Потім, сюди ж додамо соняшникову олію. Малими дозами всипаємо борошно і розпушувач, безперервно вимішуючи. Готове тісто для домашнього печива виходить ніжним і трохи липким. Покриваємо ємність з тістом харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин в кімнатних умовах.

Швидке домашнє печиво на кефірі

Після закінчення часу, ділимо м’яке тісто на шматочки розміром з волоський горіх.

Швидке домашнє печиво на кефірі

Своєму домашнєму печиву ви можете надати будь-яку форму. Мені подобається робити його у вигляді кілець-бубликів. Для цього просто розкачуємо тісто довгенькими трубочками і формуємо колечко. Кожну заготовку обвалюю з одного боку в цукрі. Сформованное печиво на кефірі складаємо на металевий піддон, застелене пергаментом. Цукрові бублики випікаємо в розпеченій духовці 15-20 хвилин при температурі 220 ° С.

Домашнє м'яке печиво на кефірі

Смачне м’яке домашнє печиво на кефірі готове.

Домашнє м'яке печиво на кефірі

Випічка вийшла ніжна, м’яка та смачна, немов булочка. Подавати таке, зроблене нашвидкуруч, печиво можна з чаєм або кавою, а діточкам запропонуйте з молоком. Домашня випічка сама смачна і корисна. Нехай ніжний аромат смачного та швидкого печива заповнить не тільки ваш будинок, але і ваше серце. Смачного!