Готове листкове тісто – чудовий гастрономічний продукт, який господині досить часто використовують для домашньої випічки. Вироби з нього виходять просто чудовими, з приємною розсипчастою структурою. Ми пропонуємо сьогодні з листкового тіста приготувати в духовці рулет або пиріг з квашеною капустою. Тісто для приготування такого рулету потрібно заздалегідь дістати з морозилки, щоб воно повністю розтанули і легко розкочувалося. Покроково оформлений рецепт з фото підкаже що і як потрібно зробити, щоб швидко спекти смачний листковий пиріг з квашеною капустою з готового тіста.
Складові випічки:
- листкове тісто-напівфабрикат (бездріжджове) – 250 гр;
- капуста квашена – 200 гр;
- масло рослинне – 2 ст. ложки;
- яйце – 1 штука;
- панірувальні суміш – 1 ст. ложка.
Як приготувати пиріг з квашеною капустою з готового листкового тіста
Розморожене тісто-напівфабрикат розкачуємо в пласт потоньше. Стіл при розкачуванні краще припорошив борошном.
У мисочку розбиваємо одне яйце. Звичайною виделкою збиваємо його. Яєчною масою змащуємо поверхню розкачаниого пласта і присипаємо зверху панірувальними сухарями.
Квашену капусту для начинки пирога слід попередньо підсмажити на олії, а потім, потушити на сковороді. Тушити потрібно до тих пір, поки вона не стане більш ніжною та м’якою.
На одну сторону підготовленого тіста викладаємо холодну начинку з квашеної капусти. Вузькі боки пласта підвертаємо на пару сантиметрів до центру, як на фото.
Пласт з квашеною капустою звертаємо в рулет. Шов повинен бути знизу.
Яєчною масою що залишилась, промазуємо верх рулету. Робимо на ньому надрізи гострим ножем.
Смачний домашній закритий пиріг з капустяною начинкою в духовці запікаємо 25 хвилин.
Остужаем листкову випічку, а потім нарізаємо на порції та подаємо до столу.
Такий простий і смачний пиріг з капустою з готового листкового тіста можна подавати до столу замість хліба, використовувати для перекусу та навіть взяти з собою на природу. Смачного!