Таку частину курочки як стегно можна приготувати використовуючи найрізноманітніші методи та способи. Наш сьогоднішній рецепт – це курячі стегна в рукаві. Стегенця ми будемо запікати в духовці з майонезом та соєвим соусом, завдяки чому вони у нас вийдуть м’які всередині, але з апетитною хрусткою скоринкою. Ну і звичайно ж, нам буде потрібно спеціальний рукав, призначений для запікання м’ясних, рибних або овочевих страв в духовці. Таке кулінарне пристосування можна придбати практично в будь-якому продовольчому магазині. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє як можна смачно запікати курячі стегенця.
Складові страви:
- курячі стегна – від 5 шт .;
- майонез – 2 ст. ложки;
- паприка мелена солодка – за смаком;
- каррі – за смаком;
- сіль – щіпка;
- соєвий соус – 30 мл.
Як запекти курячі стегна в рукаві для запікання
Приготування страви починаємо з того, що куплені стегенця спочатку оглянемо візуально, видалимо якщо є пір’ячко та промиємо. До речі, вони на момент приготування вже мають бути розморожені. Промиті стегна обсушуємо, використовуючи паперовий рушник і перекладаємо в глибоку ємність.
З ароматних приправ використовувати будемо мелену паприку та каррі. Ці спеції додадуть нашій страві не тільки привабливі смакові якості, але і гарний колір. Приправи кидаємо до стегон та додаємо дрібку солі.
Перекладаємо в ємність до інгредієнтів майонез (взяти можна будь-який) та вливаємо класичний соєвий соус.
Інгредієнти гарненько перемішуємо. Тепер, бажано залишити заготовку страви хвилин на 30-40 маринуватися, але, якщо у вас час обмежений, то нічого страшного, переходимо до наступного етапу.
Відрізаємо від рукава для запікання відповідний за розміром шматок. Один кінець закріплюємо. Включаємо духовку, температурний режим якої виставляємо на 210 градусів.
Пакуємо стегна разом з маринадом в рукав. Закріплюємо другий відрізаний кінець. Зробіть 3-4 проколу у верхній частині рукава ножем. Перекладаємо рукав з шматочками курки в форму і відправляємо її в духовку на 40 хвилин.
Якщо ви бажаєте, щоб запечені курячі стегенця були з підсмаженою скоринкою, то хвилин через 30 акуратно розріжте рукав і блюдо знову відправте в духовку на 10 хвилин.
Під час запікання ви маєте достатньо часу аби приготувати ваш улюблений гарнір та зробити овочевий салат. Насолоджуйтесь смаком – всім приємної трапези!
P.S. Приготувати за цим рецептом смачні курячі стегна в рукаві стоїть не тільки тому, що він простий в застосуванні, але ще й тому, що він дозволить зберегти в «чистоті» форму для запікання. 🙂