Для ситного обідньої трапези можна запропонувати в якості м’ясної страви на друге соковиті та смачні смажені котлети з начинкою – приємним «сюрпризом» всередині. В якості сюрпризу будемо використовувати твердий сир. Основа котлет – м’ясний фарш, який готується з двох сортів м’яса: свинини і яловичини. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно зробити вдома оригінальні і дуже смачні котлети з сиром.
Складові блюда:
- фарш м’ясний – 0,5 кг;
- хліб (батон) – 50 гр;
- сир – 60 гр;
- яйце – 1 шт .;
- молоко – 70 мл;
- сіль і спеції – за смаком;
- цибуля – 0,5 шт.;
- суміш панірувальна – 4 ст. ложки;
- масло рослинне – 50 мл.
Як смажити м’ясні котлети з сиром
Приготування страви починаємо з того, що беремо шматки хліба (не обов’язково свіжого), зрізаємо з них скоринки і ділимо на дрібні частинки. Заливаємо хлібний м’якіш теплим свіжим молоком і проминає руками.
У миску поміщаємо готовий м’ясний фарш. Він може бути домашнім (самостійно приготовленим) або ж покупним. Головна умова, до цього моменту він вже повинен бути розмороженим.
Дрібно кришимо для додавання до фаршу очищену ріпчасту цибулину.
Забиваємо слідом одне куряче яйце.
Віджимаємо хлібний м’якіш, але не сильно. Молоко, в якому хліб замочується, краще відразу не виливати.
Кидаємо у миску сіль та улюблені спеції до смаку. Перемішуємо.
У разі, якщо фарш вийшов мало сухим, до нього можна ще додати молоко, видавлене з хліба.
Твердий сир на дошці нарізаємо брусочками.
З фаршу формуємо розплюснуті шарики, в центр яких кладемо сирний брусочок.
«Ховаємо» сирну начинку, а саму котлетку обвалюють у панірувальній суміші.
Котлети з сиром смажимо на олії. Можна під кінець смаження в сковороду влити трохи кип’яченої води, так котлети з сирною начинкою вийдуть ніжніші.
Подавайте котлети з начинкою з сиру на стіл із вашим улюбленим гарніром. Приємної трапези!
Ну і звичайно ж, такі смачні, оригінальні та цікаві котлети з сиром можете сміливо включати в будь-святкове меню. Обов’язково поповните свою скарбничку рецептів цим гастрономічним способом приготування улюбленої багатьма м’ясної закуски.