Суфле з печінки в духовці

Суфле з печінки в духовці – ніжна печінкова запіканка з манкою та з буряком

Напевно, всі господині знають про корисність і харчову цінності такого продукту як печінка. Завдяки високому вмісту амінокислот, вітамінів та фолієвої кислоти, особливо корисна вона літнім людям, дітям і майбутнім матусям. Я для своїх домочадців часто готую просте і корисне блюдо – дуже смачне суфле з печінки з буряком. Запечена в духовці печінкова запіканка виходить настільки ніжною, ароматної та апетитною, що її з величезним задоволенням їдять навіть вибагливі діточки, які часто не люблять страви з печінки. Як запекти в духовці суфле з печінки з манкою та буряком ви можете дізнатися з мого покроково оформленого рецепту з фото.

Необхідні продукти:

Печінковий суфле в духовці

  • печінка (яловича) – 700 гр;
  • яйця – 2 шт .;
  • буряк варений – 1 шт. (великий);
  • крупа манна – 60 гр;
  • масло вершкове – 150 гр;
  • сіль – 2 ч.л .;
  • сода – ½ ч.л .;
  • часник сушений – 10 гр;
  • папріка – ½ ч.л .;
  • коріандр мелений – ½ ч.л.

Для приготування цієї запіканки найкраще підійде яловича, куряча або індича печінка. Якщо ж ви плануєте готувати страву із свинячої або баранячої печінки, то, щоб готове суфле вийшло ніжним та смачним печінку потрібно попередньо вимочити в молоці близько тридцяти хвилин.

Буряк для рецепта краще брати темно-бордового кольору, вінегретних сортів. Такий буряк не має неприємного запаху і дасть печінковому суфле додаткову соковитість і більш насичений колір.

Як приготувати суфле з печінки з манкою та з буряком в духовці

І так, приготування починаємо з того, що у печінки видаляємо плівку, всі прожилки і нарізаємо шматочками середнього розміру.

Печінковий суфле в духовці

Варений буряк очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками, які потім зручно буде перекрутити в м’ясорубці.

Суфле з яловичої печінки

Далі, печінку і буряк подрібнюємо в м’ясорубці з дрібною решіточкой.

Суфле з яловичої печінки

В заготовку для суфле додаємо, сіль, соду, манку, гранульований часник, ароматні трави, все ретельно перемішуємо і залишаємо масу при кімнатній температурі на тридцять хвилин, щоб манка набухла.

Суфле з яловичої печінки

Далі, нам потрібно розтопити в сотейнику вершкове масло.

Печінкова запіканка з манкою та з буряком

Трохи остигле масло додаємо в фарш і перемішуємо ложкою.

Печінкова запіканка з манкою та з буряком

Яйця за допомогою блендера збиваємо в круту піну.

Печінкова запіканка з манкою та з буряком

На останньому етапі яєчну піну додаємо в печінковий фарш і розмішуємо, але не надто інтенсивно, щоб не зруйнувати ніжну структуру збитих яєць.

Ось так виглядає заготовка для печінкового суфле з манкою і з буряком.

Печінкова запіканка з манкою та з буряком

Запікати паштет з печінки і буряка краще або в силіконових формочках, або як у мене, в спеціальних одноразових формах з фольги.

Щоб запечений печінковий паштет можна було витягти не зламавши його, форми краще попередньо вислати або пергаментом, або розрізаним навпіл рукавом для запікання.

Так як завдяки соді, наше суфле при запіканні трохи збільшиться в розмірі, заповнюємо форми фаршем не доверху, а приблизно на 2/3.

Суфле з печінки в духовці

З харчової фольги вирізаємо «кришечки» і накриваємо ними форми.

Суфле з печінки в духовці

Ставимо наповнені форми в розігріту духовку на середній вогонь і запікаємо протягом тридцяти хвилин. Потім, знімаємо фольгу і допікаємо печінковий паштет ще протягом двадцяти хвилин на маленькому вогні.

Готове печінкове суфле виймаємо з духовки і даємо остити в формах.

Суфле з печінки в духовці

Рум’яна та апетитна запіканка з печінки і буряка виділяє приголомшливий аромат часнику і спецій. Коли вона повністю охолоне, акуратно виймаємо її з форми і нарізаємо товстими скибками.

Суфле з печінки в духовці

Ніжне, соковите і дуже смачне печінкове суфле я зазвичай подаю їдоках на сніданок просто зі свіжим домашнім хлібом і овочами.

Суфле з печінки в духовці

Або роблю ось такі симпатичні і ситні бутерброди з додаванням домашнього майонезу чи будь-якого іншого соусу. Готуйте просто, а їжте із задоволенням. 🙂

Суфле з печінки в духовці

Крім використання в щоденному меню, таке ніжне і дуже смачне суфле з печінки чудово урізноманітнить м’ясні холодні закуски на будь-якому святковому столі.