З наближенням свят кожна господиня складає плани щодо списку гостей, меню, прикрашення будинку. В цьому випадку і Новий Рік не є винятком. У це свято на столі з’являються смачні салати, закуски, бутерброди, випічка та багато іншого. Все це господиня намагається подати красиво, так, щоб новорічне свято відчувалося у всьому. Мій детальний рецепт з покроково зробленими фото розповість і покаже як зробити, хоч і традиційний, але дуже смачний рибний салат Мімоза, як прикрасити його так, щоб у гостей не залишилося ніяких варіантів з приводу причини посиденьок. Рецептів приготування страви існує понад п’ятдесят, але ми зупинимося на варіантах, адаптованих для приготування на Новий рік. Відео та покроково зроблені фото демонструють як приготування, так і декорування більш яскраво і зрозуміло.
Отже, для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- картопля – 12 шт. (невелика);
- морквина – 5-6 шт. (середня);
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- яйця – 5 шт.;
- консерва рибна «Сардина» 1-2 шт. (за бажанням);
- майонез – 200 гр;
- сіль, перець – за смаком;
- зелень, морква, ягоди калини або зерна граната – для прикраси.
Зміст
Як приготувати новорічний салат Мімоза
Готувати починаємо з того, що картоплю, моркву і яйця відварюємо, очищаємо від шкірки.
Картоплю і моркву натираємо на крупній тертці, а у яйця окремо натираємо білок і окремо жовток. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а консерви розчавлює виделкою до утворення загальної маси.
Беремо велику круглу піалу і починаємо викладати наш новорічний салат.
1-шар: рибна консерва.
2-шар: цибуля, солимо і перчимо.
3-шар: картопля, солимо і перчимо, рясно змащуємо майонезом.
4-шар: морква, рясно змащуємо майонезом.
5-шар: яйця – білок на ліву половину, жовток – на праву.
Дивіться також:
Як прикрасити салат Мімоза на Новий рік
Оформлення нашого салату починаємо з того, що з ягід калини або зернят граната формуємо ободок нашого святкового годинника.
Частину моркви, що залишилася, нарізаємо тонкою соломкою – ширина 3-5 мм, довжина 1,5-2 см в залежності від діаметра тарілки. Далі, викладаємо римські цифри по колу, починаючи від 12 за годинниковою стрілкою (можна спочатку 12, потім 6, 3, 9, а потім всі інші, хоча можна і без них).
З гілочок петрушки робимо маленькі ялиночки і викладаємо на вподобане місце, а з двох довгих шматочків моркви виставляємо час на 23:55.
Розгляньте і інші варіанти оформлення салату Мімоза на Новий рік. Звертаю увагу, що автор цього ролику готує його з тунцем.
А це новорічна Мімоза з крабовими паличками.
Таким чином, можна легко та просто приготувати і тематично прикрасити свій улюблений шаровий новорічний салат Мімоза не тільки з консерви. Пам’ятайте, що для цього свята дуже важливо красиво оформити та презентувати страви на столі. Адже в першу чергу всі ми їмо очима.
Мирного і смачного всім Нового року!