Новорічний салат Мімоза – оригінальне оформлення на Новий рік

З наближенням свят кожна господиня складає плани щодо списку гостей, меню, прикрашення будинку. В цьому випадку і Новий Рік не є винятком. У це свято на столі з’являються смачні салати, закуски, бутерброди,  випічка та багато іншого. Все це господиня намагається подати красиво, так, щоб новорічне свято відчувалося у всьому. Мій детальний рецепт з покроково зробленими фото розповість і покаже як зробити, хоч і традиційний, але дуже смачний рибний салат Мімоза, як прикрасити його так, щоб у гостей не залишилося ніяких варіантів з приводу причини посиденьок. Рецептів приготування страви існує понад п’ятдесят, але ми зупинимося на варіантах, адаптованих для приготування на Новий рік. Відео та покроково зроблені фото демонструють як приготування, так і декорування більш яскраво і зрозуміло.

Отже, для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля – 12 шт. (невелика);
  • морквина – 5-6 шт. (середня);
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • яйця – 5 шт.;
  • консерва рибна «Сардина» 1-2 шт. (за бажанням);
  • майонез – 200 гр;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зелень, морква, ягоди калини або зерна граната – для прикраси.

Як приготувати новорічний салат Мімоза

Готувати починаємо з того, що картоплю, моркву і яйця відварюємо, очищаємо від шкірки.

Новорічна Мімоза

Картоплю і моркву натираємо на крупній тертці, а у яйця окремо натираємо білок і окремо жовток. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а консерви розчавлює виделкою до утворення загальної маси.

Новорічний салат Мімоза

Беремо велику круглу піалу і починаємо викладати наш новорічний салат.

1-шар: рибна консерва.

2-шар: цибуля, солимо і перчимо.

Новорічний салат Мімоза

3-шар: картопля, солимо і перчимо, рясно змащуємо майонезом.

Новорічний салат Мімоза

4-шар: морква, рясно змащуємо майонезом.

Новорічний салат Мімоза

5-шар: яйця – білок на ліву половину, жовток – на праву.

Як прикрасити новорічний салат Мімоза

Дивіться також:

Як прикрасити салат Мімоза на Новий рік

Оформлення нашого салату починаємо з того, що з ягід калини або зернят граната формуємо ободок нашого святкового годинника.

Як прикрасити новорічний салат Мімоза

Частину моркви, що залишилася,  нарізаємо тонкою соломкою – ширина 3-5 мм, довжина 1,5-2 см в залежності від діаметра тарілки. Далі, викладаємо римські цифри по колу, починаючи від 12 за годинниковою стрілкою (можна спочатку 12, потім 6, 3, 9, а потім всі інші, хоча можна і без них).

Як прикрасити новорічний салат Мімоза

З гілочок петрушки робимо маленькі ялиночки і викладаємо на вподобане місце, а з двох довгих шматочків моркви виставляємо час на 23:55.

Новорічна Мімоза

Розгляньте і інші варіанти оформлення салату Мімоза на Новий рік. Звертаю увагу, що автор цього ролику готує його з тунцем.

А це новорічна Мімоза з крабовими паличками.

Таким чином, можна легко та просто приготувати і тематично прикрасити свій улюблений шаровий новорічний салат Мімоза не тільки з консерви. Пам’ятайте, що для цього свята дуже важливо красиво оформити та презентувати страви на столі. Адже в першу чергу всі ми їмо очима.

Мирного і смачного всім Нового року!