Смачна пряникова ялинка – красива новорічна і різдвяна прикраса.

Кожен хоче щоб в новорічні свята в будинку панувала чарівна і затишна атмосфера. Для цього, господині наряджають ялинку, вішають гірлянди, включають улюблену музику і готують всяку смакоту. Всі ці передсвяткові клопоти створюють особливу атмосферу, яка наповнює будинок хвилюючим трепетом приходу Нового року. Одним з таких приємних доповнень до свята може стати пряникова ялинка зроблена своїми руками. А ще краще – зробіть її всією сім’єю і тоді, весело провівши час, Ваш будинок наповниться сміхом, веселощами і творчістю.

Якщо Вас зацікавило як зробити пряникову ялинку своїми руками, то наш невеличкий майстер-клас для Вас.

Тісто для ялинки робиться легко і, навіть Ваші маленькі помічники з цим можуть впоратися самостійно.

Для тіста вам знадобиться: 2 ст.л. борошна, 1 ч.л. розпушувача, щіпка солі, спеції по щипці – кориця, гвоздика, мускатний горіх, аніс, 100 гр. цукру, 2 жовтки, 100 г вершкового масла, 3 ст.л. меду. Для глазурі візьміть: 1 охолоджений білок, склянку цукрової пудри, дрібку лимонної кислоти.

Смачна пряниковий ялинка - красиве новорічне і різдвяне прикраса або простий майстер-клас як зробити пряниковий ялинку своїми руками.

Спочатку в мисці змішуєте сухі інгредієнти – борошно, сіль, розпушувач, цукор (цукрову пудру) і спеції. Потім додається розм’якшене вершкове масло, яєчні жовтки і мед. Все добре вимішується до однорідності, загортається в плівку і ставиться на годину в холодильник.

Смачна пряниковий ялинка - красиве новорічне і різдвяне прикраса своїми руками.

Холодне тісто розкочується товщиною до 0,5 см. Зірки для ялинки можна вирізати за шаблоном, який Ви самі намалюєте, або виріжте їх готовою формочкою, якщо така у Вас є. На одну ялинку висотою 15-17 см Вам знадобиться 12 шестикінечних зірок і зробіть ще одну маленьку для верхівки.

Після цього у Вас залишиться тісто з якого Ви можете вирізати ще й новорічні пряникові іграшки на ялинку. Це можуть бути: рукавиці, чобітки або щось ще, що підкаже Вам фантазія.

Пряничная ялинка - красиве новорічне і різдвяне прикраса

Випікати пряникові прикраси будемо в розігрітій до 180 градусів духовці, на посипаній борошном деці не більше 10 хвилин. Слідкуйте за часом, щоб не перетримати пряники, інакше вони стануть надмірно сухими і ламкими.

Пряничная ялинка - красиве новорічне і різдвяне прикраса

Після охолодження покрийте новорічну випічку глазур’ю. Для цього, збийте білок з цукровою пудрою і лимонною кислотою. Готова глазур не повинна розтікатися.

Малювати зручно за допомогою кондитерського шприца, а якщо Ви не володієте цим пристосуванням, то на допомогу Вам прийде звичайний целофановий пакет. Заповнюєте його глазур’ю, відрізаєте куточок на 1 мм і Ви готові до творчого процесу.

Малюючи прикраси на пряниках Ви можете поекспериментувати: заповнити зірочки цілком або намалювати фігурний ободок, прикрасити намистинками або посипати кольоровою присипкою. Тут, поле для творчості не має кордонів. Як вийшло розмалювати у мене – дивіться на фото.

Після висихання глазурі можна приступити до складання ялинки. Якщо Ви хочете зробити високе дерево, то краще нанизати зірочки на шпажку. Так пряникова ялинка буде більш стійкою і не впаде. Ми ж зробимо простіше, зберемо невелике деревце просто змащуючи глазур’ю центр пряників, склеївши їх таким чином від великого діаметра до малого. І зверху не забудьте встановити найменшу різдвяну зірку.

Пряничная ялинка - красиве новорічне і різдвяне прикраса

Така красива пряникова ялинка, “вирощена” своїми руками, чим довше стоїть, тим смачнішою стає. Натхнення і хороших Вам свят!