Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Сьогодні у нас буде не звичайна традиційна, але теж дуже смачна і ароматна закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами! Хрустке тісто і ситна, дуже соковита начінка. Що ще потрібно для смачного перекусу? Покроково оформлений рецепт з фото покаже як замісити незвичайне дріжджове тісто для піци кальцоне на меду і як правильно зробити саму випічку.

Інгредієнти для медового тіста:

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

  •     вода – 200 мл;
  •     мед – 1 ст.л .;
  •     дріжджі – 25 гр;
  •     сіль – 1 ч.л .;
  •     борошно – 500 гр;
  •     оливкова олія – ​​2 ст.л.

Для начинки:

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

  •     томатний соус – 2 ст.л .;
  •     сир сулугуні – 50 гр;
  •     гриби – 150 гр;
  •     солоний сулугуні – 30 гр;
  •     ковбаса копчена – 50 гр;
  •     цибуля – 1/2 шт .;
  •     філе куряче (запечене або варене) – 50 гр;
  •     сир Радамер – 50 гр;
  •     кукурудза – за бажанням.

Як приготувати піцу кальцоне з куркою, сиром і грибами

Тісто для Кальцоне

Щоб замісити тісто, потрібно розчинити в теплій воді мед і дріжджі. Додати ложку борошна, ретельно перемішати і почекати поки підніметься опара.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Зазвичай, вже через 15 хвилин підняту опару можна вилити в міску для замісу тіста, додати до неї олію.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Додати також сіль, всипати борошно і гарненько вимісити тісто. Залишити підніматися на годину. А ми, тим часом, підготуємо начинку.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Начинка для кальцоне

Спочатку нам потрібно обсмажити грибочки разом з цибулею.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Відварити або запекти курячу грудинку та нарізати кубиками. Нарізати інші компоненти на слайси, а сир сулугуні – на невеликі шматочки.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

За цей час тісто вже має підійти. Його потрібно розділити на три частини (з замішаного тіста вийде три кальцоне). Одну частину розкачати  у невеликий довгастий пласт.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Змастити половину тіста томатним соусом, а потім – викласти м’ясо і грибочки.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Покрити вже викладену начинку слайсами ковбаси і трьома видами сиру. Накрити другою половинкою тіста і защипнути крайчики. Має вийти такий собі закритий пиріг, схожий на чебурек. Треба залишити кальцоне на 20 хвилин підніматися, а потім, відправити в духовку і запікати до рум’яного кольору. Температуру виставити на 180 градусів.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Готова закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами подається на стіл гарячою.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Ось так виглядає апетитний італійський кальцоне в розрізі.

Закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами

Соковита і ситна закрита піца кальцоне з куркою є дуже смачною закускою на будь-який випадок. Вона не містить майонезу, але добре зберігає в запечатаному тісті всю соковитість та аромат начинки.