Сьогодні у нас буде не звичайна традиційна, але теж дуже смачна і ароматна закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами! Хрустке тісто і ситна, дуже соковита начінка. Що ще потрібно для смачного перекусу? Покроково оформлений рецепт з фото покаже як замісити незвичайне дріжджове тісто для піци кальцоне на меду і як правильно зробити саму випічку.
Інгредієнти для медового тіста:
- вода – 200 мл;
- мед – 1 ст.л .;
- дріжджі – 25 гр;
- сіль – 1 ч.л .;
- борошно – 500 гр;
- оливкова олія – 2 ст.л.
Для начинки:
- томатний соус – 2 ст.л .;
- сир сулугуні – 50 гр;
- гриби – 150 гр;
- солоний сулугуні – 30 гр;
- ковбаса копчена – 50 гр;
- цибуля – 1/2 шт .;
- філе куряче (запечене або варене) – 50 гр;
- сир Радамер – 50 гр;
- кукурудза – за бажанням.
Зміст
Як приготувати піцу кальцоне з куркою, сиром і грибами
Тісто для Кальцоне
Щоб замісити тісто, потрібно розчинити в теплій воді мед і дріжджі. Додати ложку борошна, ретельно перемішати і почекати поки підніметься опара.
Зазвичай, вже через 15 хвилин підняту опару можна вилити в міску для замісу тіста, додати до неї олію.
Додати також сіль, всипати борошно і гарненько вимісити тісто. Залишити підніматися на годину. А ми, тим часом, підготуємо начинку.
Начинка для кальцоне
Спочатку нам потрібно обсмажити грибочки разом з цибулею.
Відварити або запекти курячу грудинку та нарізати кубиками. Нарізати інші компоненти на слайси, а сир сулугуні – на невеликі шматочки.
За цей час тісто вже має підійти. Його потрібно розділити на три частини (з замішаного тіста вийде три кальцоне). Одну частину розкачати у невеликий довгастий пласт.
Змастити половину тіста томатним соусом, а потім – викласти м’ясо і грибочки.
Покрити вже викладену начинку слайсами ковбаси і трьома видами сиру. Накрити другою половинкою тіста і защипнути крайчики. Має вийти такий собі закритий пиріг, схожий на чебурек. Треба залишити кальцоне на 20 хвилин підніматися, а потім, відправити в духовку і запікати до рум’яного кольору. Температуру виставити на 180 градусів.
Готова закрита піца кальцоне з куркою, сиром та грибами подається на стіл гарячою.
Ось так виглядає апетитний італійський кальцоне в розрізі.
Соковита і ситна закрита піца кальцоне з куркою є дуже смачною закускою на будь-який випадок. Вона не містить майонезу, але добре зберігає в запечатаному тісті всю соковитість та аромат начинки.