Великодній стіл, як правило, рясніє різноманітними святковими закусками і стравами, важливе місце серед яких займають паски. Пропонуємо вам поповнити свою скарбничку великодніх рецептів і спекти дуже смачний і простий великодній кекс з ізюмом у формочках. У моїй рецептурної книжці він записан як найсмачніший пасхальний кекс в формочках. Головна відмінна риса рецепта в тому, що тісто для паски у нас буде без дріжджів і молока, але з содою. Випікати таку паску-кекс можна як в звичайних залізних, так і в силіконових формочках. Простий рецепт з покроковим фото демонструє приготування дуже смачних і простих кексів на Великдень.
Складові рецепту:
- цукровий пісок – 1 склянка;
- борошно пшеничне – 1 склянка;
- яйце куряче – 3 штуки;
- масло вершкове – 150 гр;
- родзинки – 1 жменя;
- сіль – щіпка;
- сода харчова – 0,5 ч. ложки;
- оцет (9%) – 1 ч. ложка;
- цукрова пудра – 2 ст. ложки;
- посипання кондитерська.
Як спекти великодній кекс з ізюмом у формочках в духовці
Починаючи приготування, сушені родзинки замочуємо в окропі, а потім, обсушуємо їх на тканому рушничку. Після цього замішуємо тісто. У ємність відповідного розміру засипаємо цукор. Додаємо до нього розм’якшене солодковершкове масло.
Перетираємо інгредієнти до розчинення крупинок цукру. Далі, по одному вбиваємо в масляну масу курячі яйця. Щоб замісити тісто для кексів використовуємо тільки 2 яйця. Решту використаємо для глазурі. Інгредієнти перемішуємо.
У яєчно-масляну масу додаємо підготовлені родзинки і знову перемішуємо.
Засипаємо борошно з дрібкою солі. Не забуваємо додати і загашенну оцтом соду.
Добре вимішуємо інгредієнти. Просте бездріжджове тісто для пасхальних кексів готове. Включаємо духовку, виставляємо температурні параметри на 180 градусів.
Тісто з родзинками розподіляємо або в декількох невеличких формочках, або використовуємо одну містку форму для кексів.
Запікаємо в духовці, приблизно, 45-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, то потрібно накрити випічку пергаментом.
Вийнявши кекси з духовки, охолоджуємо їх трохи і акуратно виймаємо із форм. Покриваємо глазур’ю зробленою із збитого із цукровою пудрою білка. Зверху пасхальну випічку присипаємо кулінарними кольоровими прикрасами (посипкою).
Великодні прості паски без дріжджів і молока готові. Смачного!
Такий пасхальний кекс в формочках – гарний вибір, якщо вам потрібно зробити паску для дитячого кошику або в разі, якщо вам з будь-якого приводу не підходить дріжджова випічка. Адже такий кекс на соді не тільки красивий, але й має дуже приємний і не неповторний смак. Ну і звичайно ж, замінивши білкову глазур з прикрасами на просту цукрову пудру, такий дуже смачний великодній кекс без дріжджів можна спекти в якості буденного десерту на вихідний день. Адже готується він дуже просто і швидко.