Млинці, всередині яких знаходиться смачна начинка, є улюбленою випічкою для багатьох шанувальників цієї страви. Фаршировані млинці можна запропонувати на святкове застілля (причому, не тільки на Масляну), і урізноманітнити ними буденні перекуси. Що стосується начинки, то в цьому кулінарному питанні у кожної господині повна свобода вибору. А ось як спекти тонкі млинці для фарширування на молоці щоби вони не ламались при наповненні будь-якою начинкою, я розповім в покроково оформленому рецепті з фото.
Складові тіста:
- борошно (пшеничне в/г) – 6 ст. ложок;
- куряче яйце (стандартне) – 2 шт .;
- молоко (жирність – 3,5%) – 300 мл;
- цукровий пісок – 1 ч. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- масло рослинне – 1 ст. ложка (+ для смаження).
Як приготувати млинці для фарширування на молоці
У відповідну ємність, в якій вам буде зручно перемішувати веньчиком або міксером інгредієнти для млинцевого тіста, пропускаємо через дрібне сито борошно.
На цьому ж етапі додаємо решту сипучих компонентів: в нашому рецепті це – цукровий пісок, харчова сода і сіль. Після додавання, сипучі інгредієнти перемішуємо.
Беремо ще одну ємність (вже трохи меншу). У неї розбиваємо пару яєць, вливаємо столову ложку рослинної олії. Використовуючи міксер, збиваємо продукти так, щоб вийшла однорідна суміш з піною.
У підготовлене борошно вливаємо спочатку яєчну масу.
А слідом – підігріте молоко. Молочний продукт вливаємо цівкою, одночасно працюючи веньчиком для змішування борошна з рідиною.
У підсумку, тісто на млинці вийти повинно без єдиної грудочки.
На оптимально розігрітій сковорідці печемо тонкі млинці на молоці, підрум’янюючи їх з двох боків.
У такі тонкі млинці для фарширування легко можна загорнути будь-яку начинку на ваш смак так, щоб вони не ламалися при загортанні.
Використовуйте запропонований простий покроковий рецепт млинців для фарширування і хай ваш кулінарних клопіт завжди буде приємним!