Корисний, простий і смачний гарнір з сочевиці зеленої стане відмінним варіантом для смачного та корисного або дієтичного харчування. Страва ситна, не містить великої кількості жиру і чудово поєднується як з грибними і рибними стравами, овочевими салатами, так і зі стравами з м’яса або курки. Отже, такий гарнір сміло можно варити як в піст, так і у звичайні дні. Щоб зварити сочевицю смачно на гарнір використовуйте мій покроково оформлений рецепт з фото.
Складові страви:
- сушений часник – 1/2 ч.л .;
- сочевиця зелена – 200 гр;
- цибуля – 1/4 шт .;
- лимонна цедра – 1/4 ч.л .;
- перець чорний – 1/4 ч.л .;
- каррі – 1/2 ч.л .;
- лимонний сік – 1/4 ч.л .;
- вершкове масло або олія – для обсмажування;
- сіль за смаком.
Як варити сочевицю на гарнір просто і смачно
Приготування гарніру починається з того, що потрібно гарненько промити сочевицю і залишити у воді на годину для набухання. Тим часом, ми повинні очистити і дрібно нарізати лук, зрізати та подрібнити з лимона цедру.
Розігріти олію в глибокій сковороді та обсмажити на ньому цедру лимона і цибульку.
Як тільки цибуля набуде гарного золотого забарвлення, прийшов час всипати сочевицю і 400 мілілітрів води. Для приготування сочевичного гарніру використовуйте воду обов’язково гарячою. Залишається всипати за смаком сіль, спеції і перець. Варити треба на малому вогні до м’якості сочевиці, в міру необхідності додаючи гарячу воду.
Як тільки зерна набухнуть – додати лимонний сік і часник. Вимкнути вогонь, а блюдо накрити кришкою. Залишити настоятися у сковороді під кришкою хвилинок на десять.
У пісному варіанті готова сочевиця як гарнір може бути подана до столу разом з вашим улюбленим соусом. У мене на цей раз пікантний і дуже смачний медово-гірчичний соус.
Якщо ж сьогодні у вас не пісний день, то можете подати гарнір з сочевиці зеленої і до м’яса. Гарну та смачну компанію йому створять золотисті курячі тюфтельки.
Ніжний і дуже ситний гарнір з сочевиці відмінно підійде для будь-якого м’ясного, рибного або грибного блюда, поєднується з багатьма овочевими салатами і соусами. Приготування страви займає всього 40 хвилин, а ось результат – смачний, поживний і дуже пікантний!