Цей простий у приготуванні салат, в якому використовуються яєчні млинці, безумовно, стане прикрасою будь-якого святкового застілля. Млинці, спечені з яєць та крохмалю, доповнені в страві відвареною курятиною, зернами консервованої кукурудзи, свіжою зеленою цибулькою та морквою. Для заправки ми використовували звичний для салатів інгредієнт – майонез. Простий та смачний салат з яєчними млинцями і куркою підійде і до святкового столу, і до повсякденної трапези. Продемонструє приготування покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- куряче філе (відварене) – 300 гр;
- яєчні млинці – 2 штуки;
- кукурудза консервована – 0,5 склянки;
- морква – 1 штука;
- цибуля свіжа зелена – 4-5 пір’я;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за бажанням;
- майонез – 3 ст. ложки.
Як приготувати салат з яєчними млинцями і куркою з кукурудзою
Заздалегідь для нашого салатного блюда відварюємо куряче філе. Остужаем його повністю, а потім подрібнюємо невеличкими кубиками. Відправляємо нарізку з курятини в миску.
Свіжу моркву наріжемо дрібною соломкою. Для зручності подрібнення доречною буде терка для корейської моркви.
Яєчні млинці готуємо так: збиваємо два яйця зі столовою ложкою майонезу, столовою ложкою крохмалю і дрібкою солі. З отриманої маси випікаємо на рослинній олії два яєчних млинця. Остиглі млинці з яєць нарізаємо соломкою.
Додаємо смужки з яєчних млинців до решти інгредієнтів в миску. Залиште пару смужок, щоб потім прикрасити ними готовий салат.
Зерна кукурудзи спочатку викладаємо на сито, щоб злити зайвий сік, а потім переправляємо до миски.
Промиту зелену цибулю дрібно ріжемо та викладаємо до інших компонентів салату.
Заправляємо майонезом салат з яєчними млинцями і кукурудзою. Приправляємо за смаком сіллю та перчимо.
Гарненько перемішуємо.
При бажанні, готовий салат з яєчними млинцями і куркою можна гарно прикрасити залишеними смужками омлету.
Свіжа зелень чудово доповнить нашу смачну та швидку у приготуванні страву.
Щиро бажаю усім смачного!