Рубані котлети з курячої грудки з майонезом та цибулею

Рубані котлети з курячої грудки з майонезом та цибулею Марципан

Ця страва з курки є не тільки дуже простою, але і вкрай швидкою у приготуванні. Особливо, якщо м’ясну масу на рубані котлети з курячої грудки з майонезом і цибулею приготувати заздалегідь і дати настоятися в холодильнику. Тоді, протягом дня в будь-який момент можна вийняти з холодильника заготовлений рубаний фарш і посмажити свіжі і смачні котлетки, які в моїй кулінарній книзі мають привабливо солодку назву – Марципан. Як зробити такі смачні та соковиті рубані котлети з курячих грудок демонструє мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.

Складові:

Рублені котлети з курячих грудок

  •     куряча грудка – 300 гр;
  •     чорний перець – щіпка;
  •     цибуля – 2 шт .;
  •     майонез – 1 ст.л .;
  •     крохмаль – 2 ст.л .;
  •     сіль – за смаком;
  •     яйце – 1 шт .;
  •     цукор – 0,5 ч.л.

Як приготувати рубані котлети з курячої грудки

Приготування починається з того, що куряче філе потрібно відокремити від кістки, зачистити від плівок і добре вимити. Потім, нарізати на маленькі кубики.

Рублені котлети з курячих грудок

Дрібно нашинкувати цибулю.

Січені котлети з курячих грудок

З’єднати курку з яйцем, нарубаною цибулею та крохмалем.

Січені котлети з курячих грудок

В кінці залишається тільки додати майонез і спеції за смаком. Для дієтичного варіанту котлет, майонез потрібно замінити на звичайну сметану. Готовому рубленого фаршу слід дати настоятися не менше п’яти годин, а краще всього цілу ніч.

Рубані котлети з курячої грудки з майонезом та цибулею

У потрібний момент, ви можете просто насмажити готові рубані котлетки і подавати до столу. Якщо хочете повністю дієтичний варіант страви, то можна запекти їх в духовці, виклавши ложкою готовий фарш на пергамент.

Рубані котлети з курячої грудки з майонезом та цибулею

Відмінно доповнює таке блюдо соус – апельсиновий, гірчично-медовий або кисло-солодкий, свіжий овочевий салат та картопляне пюре.

Рубані котлети з курячої грудки з майонезом та цибулею

Смачні рубані котлети з курячої грудки з майонезом Марципан, добре підійдуть для будь-якого випадку – і для святкової закуски, і для повсякденного обіду. Особливість страви в тому, що її легко можна зробити дієтичною та використовувати при приготуванні будь-який вид м’яса. Але яловичі або свинячі котлети потрібно буде після обсмаження протушкувати – для м’якості та гарантованої готовності м’яса.