Зимовий салат вінегрет з горошком але без квашеної капусти

Щоб збагатити організм вітамінами та іншими корисними речовинами, влітку господині найчастіше готують різноманітні салати із свіжих овочів. Можна робити це і взимку, однак в цю пору року користь свіжих овочів дуже сумнівна, та й ціна досить велика. Тож до зимового меню зазвичай включають салат вінегрет. Сьогодні готуємо один із його різновидів – вінегрет з горошком. Зауважу, що цей салат не лише смачний, але і корисний. Завдяки відсутності у складі м’ясних продуктів, він відноситься до вегетаріанських страв і його можна готувати в період посту. Не зважаючи на термічну обробку, салатні овочі зберігають достатню кількість корисних речовин. До того ж готувати вінегрет дуже просто, а для тих, кому не знайомий рецепт цієї страви пропоную свій варіант – без квашеної капусти, але з зеленим консервованим горошком. Тож, приступимо до приготування.

Нам знадобляться:

Зимовий салат вінегрет з горошком

  • буряк столовий – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт. (за бажанням);
  • огірки мариновані (можна малосольні) – 3 шт.;
  • консервований зелений горошок;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Як приготувати вінегрет без квашеної капусти

Коренеплоди потрібно попередньо відварити та очистити. Деякі кулінари не люблять використовувати відварені овочі, та запікають їх у духовці. Але я, як правило, використовую традиційний варант – відварюю у каструлі.

Зимовий салат вінегрет з горошком

Далі, відкриваємо баночку консервованого горошку та зливаємо з нього рідину. Можна скористатися магазинним або домашніми заготовками.

Відварені овочі треба нарізати невеликими кубиками. Мариновані огірки, також, подрібнити.

Зимовий салат вінегрет з горошком

Якщо плануєте додавати до вінегрету цибулю, раджу ошпарити або замаринувати її. Звісно можна додати і просто нарізану дрібно свіжу цибулю, якщо ви не проти легкої гостроти. Маринувати краще подрібнену півкільцями цибулю. Для цього, потрібно залити нашатковані півкільця окропом, додати 0,5 чайної ложки оцту та витримати 20 хвилин.

Всі підготовані компоненти поєднати в достатньо глибокій мисці та перемішати. Салат посолити за смаком та приправити запашною домашньою олією.

Зимовий салат вінегрет з горошком

Кулінарний лайфхак: щоб зберегти колір овочів, потрібно змішати всі компоненти, окрім буряка, та заправити салат олією. Лише після цього додати буряк. При такій заправці він не дуже швидко пофарбує інші інгредієнти у яскраво-бардовий колір.

Зимовий салат вінегрет з горошком

Про те, як правильно зробити в домашніх умовах смачний вінегрет дізнайтесь з відео.

Рекомендую частіше включати корисний салат вінегрет до повсякденного меню, щоб зміцнити імунітет всієї родини та забути про зимові хвороби.