На перший погляд, у тих, хто читатиме рецепт горохового супу-пюре з куркою, сухариками та плавленим сиром, може скластися враження що перша страва приготована з того, що знайшлося в холодильнику. Але всі інгредієнти супу – це його невіддільна частина, кожна з особливою смаковою ноткою.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Горох, Картопля, Куряче філе, Морква, Плавлений сир, Рослинна олія, Сіль, Сода, Спеції, Сухарики
Гармонійне поєднання вершкового сирка, ніжної курятини, ситного гороху та хрустких сухариків дозволяє, в результаті, насолоджуватися неймовірним смаком. Тому, цей рецепт вартий того, щоб кожна господиня випробувала його в себе на кухні. Для зручності, всі процеси покроково ілюстровані фотографіями.
Складники:
- 75 грамів гороху;
- 100-130 грамів плавленого сирка;
- 3-4 картоплини;
- 1-2 морквини;
- 75-100 грамів курячого філе;
- пів ч. л. соди;
- 1-1,5 літра води;
- 100 грамів хліба або сухариків;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 30 грамів вершкового масла;
- спеції (куркума, коріандр, перець) та сіль за смаком.
Як приготувати гороховий суп-пюре з куркою, сухариками та плавленим сиром
Насамперед, необхідно залити горох водою, з додаванням соди, відправити його на вогонь і довести до кипіння. Після цього, плиту треба вимкнути та залишити його постояти 5 хвилин. Потім, воду потрібно злити, а горох процідити через друшляк.
Овочі необхідно почистити та помити. Якщо подобається густий суп-пюре, то потрібно взяти максимальну кількість моркви та цибулі, вказану в рецепті.
У каструлю потрібно налити воду та поставити її на плиту. Від кількості рідини також залежить консистенція супу-пюре. Чим її менше, тим густішим він буде. Декому подобається змінювати густоту супу з допомогою сухариків.
Коли вода закипить, можна вкидати горох і посолити суп.
Картоплю слід нарізати.
Плавлений сир потрібно звільнити від упакування та нарізати на квадратики.
Після цього, картоплю та плавлений сир можна вкидати до гороху.
Куряче філе треба нарізати на тонкі смужки.
Потім, філе курки необхідно обсмажити до золотистого відтінку на розігрітій сковороді на рослинній олії. До нього слід додати сіль, чорний мелений перець, куркуму та коріандр.
Скибочки хліба потрібно нарізати на кубики й підсушити в духовці або в мультиварці. Можна взяти й магазинні сухарики, але домашні смачніші.
Моркву треба натерти на середній тертці й вкинути до супу. Також, додати до нього вершкове масло й, після, вимкнути плиту.
З моменту першої бульбашки, суп повинен варитися до готового стану, біля, 30 хвилин. Цього часу вистачить, для того щоб горох розварився. Цьому сприяє маленька хитрість з содою на початковому етапі.
Насамкінець, суп потрібно збити з допомогою занурювального блендера до однорідного пюреподібного стану. Готовий суп має настоятися протягом 10 хвилин.
Гарним смачним доповненням до супу-пюре, стануть сухарики та шматки м’яса. Така страва не лише наситить організм, але й зігріє насолодою гармонійного поєднання смакових якостей.
Перебування на кухні може принести масу задоволення, особливо, коли в записнику є багато рецептів перших страв. А рецепт горохового супу-пюре з куркою, сухариками та плавленим сиром, обов’язково стане улюбленим для всієї родини.